Știri locale

Orașul Săveni sărbătorește trecerea dintre ani cu festival de datini, teatru popular, artificii și artiști de renumeOrașul Săveni încheie anul 2022 într-o atmosferă memorabilă, cu spectacol de teatru popular, datini și obiceiuri de iarnă, foc de artificii și cântece din repertoriul folclorului românesc, interpretate de Petronela Rusu și Liliana Savin.

Formațiuni de căiuți, urși și capre vor poposi la Primărie pentru urături, deplasându-se apoi pe pietonal într-o paradă de costume tradiționale, pe muzica tobelor și a instrumentelor de suflat, acompaniate de zurgălăi și clopoței.

Începând cu ora 12:00, Casa de Cultură din Săveni va găzdui un regal de datini și teatru popular, oferit de ansambluri din localitate și împrejurimi. Vor urca pe scenă grupuri din Bodeasa, Petricani, Sat Nou, Bozeni, Chișcăreni, Vlăsinești, Hănești, Vorniceni, Știubieni, Podriga, Drăgușeni, Avrămeni.

Începând cu ora 22:00, oamenii se pot aduna în fața Primăriei pentru a le asculta pe interpretele de muzică populară Petronela Rusu și Liliana Savin, care vor rămâne alături de public până la miezul nopții. De la ora 00:00, deasupra orașului Săveni va avea loc un foc de artificii impresionant. Ulterior, tinerii sunt îndemnați să aștepte zorii zilei pe ritmurile trupei N&D, formațiunea de debut a Deliei Matache.

„Evenimentul se adresează tuturor locuitorilor orașului, de orice vârstă și orice pretenție. Am mizat pe diversitate, o trăsătură care ne caracterizează comunitatea în mod particular. Sărbătorim cu entuziasm pentru că avem motive întemeiate. Pentru noi cu siguranță Noul An va fi mai bun, pentru că suntem oameni ai progresului și am dovedit-o prin fapte. Tuturor săvinenilor le mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi-au arătat-o și în acest an și le urez multă sănătate, bucurie alături de cei dragi și mulți ani fericiți!”, a transmis Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.