Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă a convocat o ședință cu ISU, Poliție, Jandarmi, Biroul de combatere a migrației ilegaleSorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat, astăzi, o ședință de analiză și evaluare a măsurilor dispuse la nivelul Județului #Botoșani pentru creșterea gradului de siguranță a botoșănenilor pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă.

La întâlnire au participat, Inspectorul Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, comisarul șef Toader Buliga, Inspectorul Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, colonelul Cristian Boariu, Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Nicolae Iorga” al județului Botoșani, colonelul Dan Decebal Muraru și Șeful Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere, comisar șef Ivolschi Narcis.

În cadrul ședinței s-a discutat despre:

– situația traficului prin Punctele de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut și Stânca,

– acțiunile de intervenție pe drumurile publice ale Urban Serv, Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani și ale Secției de Drumuri Naționale Botoșani

– dispunerea măsurilor necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la Târgul de Crăciun din Municipiul Botoșani

– dispunerea măsurilor necesare pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică la Festivalul de Datini și Obiceiuri de iarnă

– Planul general de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă 2022-2023.

Structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de măsuri menite să asigure siguranța botoșănenilor, iar activitățile din aceste zile se desfășoară în sistem integrat.

”În această perioadă se asigură permanență operațională și din partea conducerii Instituției Prefectului pentru a nu avea evenimente nedorite, prioritatea mea și a tuturor forțelor de ordine este siguranța cetățenilor. Îmi doresc ca botoșănenii să se bucure de sărbători în liniște și siguranță”, a concluzionat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.
ABC-CON International