Administrație Știri locale

Construcția creșei din ANL Cișmea este aproape de finalizare. Încep lucrările și la creșa de la OborDe la o singură creșă, municipiul Botoșani va avea patru creșe ca urmare a investițiilor atrase de primărie. În momentul de față se lucrează la creșa din ANL Cișmea și s-a predat amplasamentul constructorului pentru noua creșă de la fostul Obor, iar după obținerea finanțării se va scoate la licitație și construcție creșei din ANL Iașului.

 

Șantierul, deschis în urmă cu aproape un an, pentru construirea unei noi creșe în zona de periferie a orașului, a fost inspectat de primarul Cosmin Andrei.

Lucrările la noul obiectiv sunt finalizate în proporție de 75%. Se intervine la partea de finisaje interioare și exterioare, au fost amenajate instalațiile sanitare și electrice și au fost executate și branșamentele.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, s-a declarat mulțumit de cum decurg lucrările.

Noua creșă este construită pe o suprafață de 822 mp, lângă grădinița din ANL Cișmea.

Lucrările, executate de SC D&D SRL, au ca termen de finalizare începutul anului viitor.

Valoarea lucrărilor este de 4,1 milioane lei din fonduri europene și bugetul local și acoperă atât execuția lucrărilor cât și partea de dotare și echipare a noului obiectiv care va deservi 30 de copii în 3 grupe.

În momentul de față, în municipiu funcționează doar o singură creșă, cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Primăria Municipiului Botoșani va mai construi o creșă în zona fostului Obor, pentru 40 de copii.

Un alt proiect care prevede construirea unei creșe pentru 100 de copii, pe Șoseaua Iașului, așteaptă finanțarea.

ABC-CON International