Știri locale

”Unii oameni sunt tezaure vii de bunătate”. 5 ani de când ”Sufletul lalelelor” luptă pentru drepturile bolnavilor de Parkinson



Asociația ”Sufletul lalelelor” a organizat o conferință națională prilejuită de împlinirea a 5 ani de existență de când luptă pentru drepturile bolnavilor de Parkinson și alte boli degenerative.

Fondatoarea Asociației ”Sufletul lalelelor” este Emilia Paula Zagavei, iar la acest eveniment a avut parte de invitați de seamă, printre care ministrul Marius Budăi, Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin, deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, bolnavi și terapeuți din toată țara.

Senatorul Lucian Trufin a avut doar cuvinte de laudă la adresa Paulei Zagavei.

”Unii oameni sunt tezaure vii de bunătate, iar prezența lor e o binecuvântare pentru semeni. Pe doamna EMILIA PAULA ZAGAVEI am cunoscut-o în urmă cu cinci ani, când mi-a deschis ușa și mi-a împărtășit dedesubturile unei boli despotice, care încearcă să pună stăpânire pe viața celor care o îndură. „Vreau să ajut bolnavii de PARKINSON să se apropie de normalitate”, mi-a spus ea, cu o privire înflăcărată. Crezul și hotărârea ei mi-au impus să mă alătur unui demers care avea să schimbe destine. De cinci ani, doamna Paula este „Sufletul lalelelor” și mâna de fier care urnește delicat pietrele din calea suferinzilor. Și-a unit semenii diagnosticați cu afecțiuni neurologice degenerative într-o comunitate, arătându-le că nu sunt singuri în lupta lor pentru redobândirea sinelui. Și-a câștigat aliați puternici și a adus speranță acolo unde deznădejdea înrobea. Medici psihiatri, neurologi, asistenți sociali, lectori, nutriționiști și psihologi și-au pus expertiza în slujba asociației, instruind și susținând pacienții să înfrunte destinul. Fiecare bătălie câștigată este un pas spre altfel de vindecare – eliberarea din lanțurile grele ale bolii și dobândirea controlului asupra acesteia”, a declarat Lucian Trufin.

Asociația ”Sufletul lalelelor” a ajutat sute de oameni cu sprijin material, medical și moral în acest război cu o lume nevăzută. Zeci de oameni au reușit să răzbească împreună, sprijindu-se unii pe alții și întărind o lumină nouă.

”Sunt povești rescrise din voința nesfârșită și neobosită a doamnei Paula, pe care o socotesc izvor de tămăduire. După cinci ani, continuă să îmi ofere lecții și îi sunt îndatorat pentru încrederea cu care m-a învrednicit. m vibrat cu emoția celor prezenți și am simțit că fiecare poveste sădește în mine curaj și mulțumire. Mă înclin în fața doamnei Paula pentru caracterul ei, singurul care definește valoarea unui om”, a completat Trufin.

SURSA FOTO: contul de Facebook Lucian Trufin