Administrație Știri locale

Magia Sărbătorilor de Iarnă aduce spiritul Crăciunului la Dorohoi Din 30 noiembrie 2022, fii alături de noi și bucură-te de farmecul acestei sărbători luând parte la toate evenimentele ce se desfășoară în această lună magică, în orașul tău.

În vederea îmbogățirii constante a vieții culturale locale, municipalitatea a sprijinit și va sprijini desfășurarea manifestărilor culturale propuse și prezentate de organizațiile interesate de păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale.

Prin urmare Asociația ,,Ținutul de Sus’’ în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vă invită în ziua de Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2022, ora 16:00, la Sala Teatrului să participați la Festivalul de Colinde ,,O, ce veste minunată!’’, ediția I.

Ca și anii trecuți, Primăria Municipiului Dorohoi a pregătit un program special dedicat Zilei Naționale a României. Festivitatea dedicată acestei zilei va începe la ora 10:00 cu intonarea Imnului Național al României și se va desfășura la Primăria Municipiului Dorohoi.

Clubul Copiilor din Dorohoi – coordonator, prof. Paul Ciprian – Mihai în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Mihail Kogălniceanu’’ – coordonator, prof. Enea Leonid, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică vă invită la Festivalul Concurs Interjudețean de cântece de iarnă, cântece de stea, colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou ,,Primește-ne gazdă-n casă!’’, ediția a IV-a. Evenimentul se va petrece în incinta Sălii Teatrului din municipiul Dorohoi în zilele de sâmbătă și duminică, 10/11 decembrie 2022. În atmosferă vor răsuna cântece de stea, cântece de iarnă și colinde.            

Duminică, 11 decembrie 2022, Sala Cinematografului ,,Melodia’’ va răsuna de colinde în cadrul unui concert organizat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei împreună cu Protopopiatul Dorohoi. Concertul va începe la ora 16:00 iar intrarea este liberă.
Împărțirea darurilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevilor și preșcolarilor cuprinși în învățământul de stat din municipiul Dorohoi, a devenit o obișnuință care stârnește emoție și pregătire a unor activități extrașcolare în așteptarea lui Moș Crăciun de către cei mici.
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică l-a invitat pe
Moș Crăciun, la sediul primăriei, să distreze și să aducă cadourile mult așteptate pentru toți copilașii cuminți. Crăciuneii de Dorohoi de la grădinițele din municipiu sunt așteptați marți, 13 decembrie 2022, începând cu ora 08:00. Nu ezitați să faceți parte din această poveste. La eveniment de asemenea vor participa și ajutoarele Moșului care vor încinge spiritul Crăciunului.            

Vineri, 16 decembrie 2022, Clubul Copiilor din Dorohoi prin coordonator, prof. Irina – Maria Miron a pregătit un eveniment cu adevărat magic ,,Spectacol de urături și teatru’’ . Magia va avea loc la Sala Teatrului din Dorohoi începând cu ora 17:00.            

 

               

Seria evenimentelor de Crăciun nu se oprește aici. Clubul Copiilor vă așteaptă și în zilele de 19- 20 decembrie 2022 la Sala Teatrului pentru a sărbători cea de-a XXIII-a ediție a concertului tradițional de sărbători ,,Carnavalul Zăpezii’’, coordonator prof. Marcel Dupu.                      

Dintotdeauna sărbătorile au reprezentat un moment foarte special în viața fiecăruia dintre noi. Din vremuri îndepărtate, datinile și obiceiurile noastre de Anul Nou au fost un prilej de bucurie, de rememorare a atmosferei orașului la cumpăna dintre ani.                         

Festivalul Datini și Obiceiuri de Iarnă din Dorohoi va avea loc și în acest an pe data de 31 decembrie 2022 având ca loc de desfășurare piațeta Primăriei. Participanții la festival provin din municipiul Dorohoi și din zonele limitrofe acestuia însumând un număr de aproximativ 500 persoane. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii. Este un eveniment ce nu poate fi ratat!

Coordonatorii grupurilor interesate de participarea la festival, sunt rugați să se înscrie până pe data de 16 decembrie 2022, la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din str. 1 Decembrie.                       
                                            

ABC-CON International