Știri locale

33 de ani de Școala 17 sărbătoriți ”tricolor” de elevi, profesori și primar. ”Mândru că sunt român”

 

”Mândru că sunt român”, probabil cel mai frumos mod în care elevii au sărbătorit vreodată Ziua Națională a României.

Școala Gimnazială nr. 17 din Botoșani, una din cele mai mari unități de învățământ din municipiu, își serbează în această perioadă cei 33 de ani de activitate, iar elevii din ciclul primar au marcat momentul prin activitatea ”Mândru că sunt român”, organizată de clasele a II-a.

Sute de elevi, profesori, un inspector școlar și primarul municipiului reședință de județ au serbat cei 33 de ani ai Școlii nr. 17 și s-au bucurat de momentele artistice și de culorile României.

Profesorul Vasile Asiminicesei, directorul Școlii Gimnaziale nr. 17, a avut invitați de seamă la acest eveniment festiv.

Primarul Cosmin Andrei a fost în ton cu manifestarea și s-a prezentat în fața elevilor și a cadrelor didactice de la Școala 17 având tricolorul la el, iar profesorul Olguța Șchiopu, inspector învățământ primar, a intrat în horă cu elevii, învățătorii și profesorii.

Evenimentul ”Mândru că sunt român” a fost organizat de clasele a II-a, coordonate de Anca Bogdana Dumitriu, Carmen Onofrei și Alina Rus. De la celebra ie care a fost purtată de aproape toți elevii și dascălii, la o șezătoare pentru a păstra tradițiile strămoșești, însemne tricolore, imnul țării și multe poezii și cântece pentru 1 Decembrie, acestea au fost ingredientele zilei de 1 Decembrie sărbătorită în avans la Zilele Școlii nr. 17.

”Ziua Națională a României este o zi deosebită pentru toți românii și suntem mândri că putem sărbători cu această ocazie și înființarea Școlii Gimnaziale numărul 17 Botoșani. Școala noastră a împlinit 33 de ani de la înființare și nu puteam sărbători altfel, decât prin intermediul unui eveniment de amploare care a avut ca scop stimularea dorinței de cunoaștere a realizărilor strămoșilor noștri și mândria față de trecutul istoric al acestor meleaguri și oameni. Prin intermediul activităților desfășurate sub formă unei șezătoare, elevii au putut să cunoască semnificația zilei de 1 Decembrie, să recite poezii, cântece, să-și dezvolte aptitudinile și inclinațiile artistice și să manifeste în timpul activităților atitudini de cooperare”, a declarat profesorul Anca Bogdana Dumitriu.