Administrație Știri locale

”Ciudat imobil”, duminică la Teatrul ”Mihai Eminescu” Botoșani 

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ciudat imobil”, un colaj de texte de Dumitru Solomon, în regia lui Horia Suru.

Duminică 20 noiembrie de la ora 18.00, vă invităm la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48 la spectacolul „Ciudat imobil” regizat de Horia Suru, câștigătorul de anul acesta al premiului UNITER pentru cea mai buna regie.

Spectacolul pune în valoare dimensiunea socială a ființei umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Din distribuție fac parte, drept locatari: Alexandra Vicol, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Floricel Aionițoaei, Cezar Amitroaei, Daniela Bucătaru, Ioan Crețescu, , Gheorghe Frunză, Lenuș Moraru, Lidia Uja, Valentin Popa, Dragoș Radu. Spectacolul include un colaj de texte semnat de Dumitru Solomon. Asistent de regie este Ella Nistor, iar ilustrația muzicală este asigurată de Horia Suru. De decor se ocupă Mihai Pastramagiu, iar costumele sunt asigurate de către Cristian Marin.

              „Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari pe această planetă. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități. Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare. În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles. În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere – acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere al celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!”(Horia Suru).

               

Pret bilet – 30 lei; 15 lei – elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la:

CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 480231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 12:00-16:00▪️sâmbătă și duminică: 16:00-18:00
Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 0722.557.556▪️de marți până vineri: 8:00-21:00, sâmbătă: 8:00-19:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani
ABC-CON International