Administrație Știri locale

Poate cel mai bun proiect al primarului Andrei. E simplu, nu a costat mult, dar au fost salvate multe vieți



În ultimii doi ani, în municipiul Botoșani s-a derulat un proiect de investiții care nu a necesitat fonduri prea multe, nu este unul de anvergură, dar impactul său în comunitatea locală este fantastic prin impactul său care se măsoară inclusiv în vieți omenești salvate.

Vă mai aduceți aminte toate acele treceri de pietoni aflate în beznă și care în cursul anilor, din cauza lipsei de vizibilitate, au generat multe accidente rutiere inclusiv mortale?

Unul din primele proiecte începute de Cosmin Andrei după preluarea mandatului de primar a fost suprailuminarea trecerilor de pietoni. La început doar la câteva treceri pe strada Împărat Traian, după care foarte multe treceri de pietoni din municipiul Botoșani au fost dotate cu acele lămpi care să asigure suprailuminarea atât de necesară pe timp de noapte pentru pietoni și conducătorii auto.

”Ca urmare a acestui proiect, numărul accidentelor a scăzut cu 70%”, a declarat primarul Cosmin Andrei, citând date primite de la Poliția Rutieră.

Ca urmare a impactului acestui proiect în Botoșani, la nivel național se va lua o măsură prin care toți administratorii de drumuri, Consilii Locale și Județene, să fie obligați să asigure suprailuminarea trecerilor de pietoni.