Administrație Știri locale

Sprijin de la ministrul Culturii pentru restaurarea Muzeului de Științele Naturii Dorohoi, proiect de 15 milioane euro



 

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a venit la Botoșani pentru a asista la mega-concertul ”Gheorghe Zamfir și prietenii”, organizat de Filarmonica ”George Enescu” condusă de Mirel Manea, și a făcut și câteva vizite în județ cu anunțuri pentru proiecte de milioane de euro.

Romașcanu a vizitat municipiul Dorohoi și a fost dus de primarul Dorin Alexandrescu la Muzeul de Științele Naturii pentru care Consiliul Județean Botoșani, condus de Doina Federovici, are un proiect de consolidare și restaurare de 75 milioane lei, adică 15 milioane euro. Proiectul este promovat de Institutul Național al Patrimoniului prin Programul național de restaurare a monumentelor istorice.

”Consiliul Județean Botoșani a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției, implicit și valoarea cofinanțării care reprezintă 5 milioane de lei. La rândul său, domnul ministru Romașcanu a propus proiectul spre analiză și avizare în Comitetul Interministerial, iar după obținerea tuturor avizelor se va da Hotărârea de Guvern. Finanțarea proiectului tehnic a fost asigură de Ministerul Culturii prin INP si are o valoare de 1,3 milioane lei. In continuarea acestui demers la Dorohoi, domnul ministru ne-a asigurat de tot sprijinul pentru obținerea finanțării necesară acestei investiții importante pentru județul nostru”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.