Știri locale

Eveniment lansare Carte de istorie a Colegiului Național ”A.T. Laurian”



La data de 4 noiembrie 2022, în aula Colegiului Național ”A.T. Laurian” din Botoșani, a avut loc lansarea noii ediții a Cărții de istorie a Liceului. Aceasta ilustrează o activitate de peste 160 de ani, dedicată instruirii și formării continue a generații de absolvenți.

De pe băncile acestei instituții, devenită epicentru de cultură, au pășit în viață și s-au remarcat de-a lungul timpului numeroase personalități de seamă, atât ale orașului Botoșani, cât și ale țării. Un nivel educativ recunoscut și susținut de-a lungul anilor, la care a contribuit mereu calitatea umană, morală și profesională a întregului corp profesoral, dedicat alimentării setei de cunoaștere și dezvoltare a fiecărui elev.

              Mereu recunoscători celor care i-au format ca oameni, cu profund respect și apreciere față de instituțiile de învățământ, parteneri în cadrul acestui proiect au fost și doi dintre cei mai importanți oameni de afaceri ai Jud.Botoșani: Dl. Tonino Boldea și Dna. Anca Boldea, ca și reprezentanți ai Five Continents Group SRL și, respectiv, Anca Farm SRL. Două entități juridice care sunt deschise mereu către susținerea diferitelor proiecte derulate de către instituțiile de învățământ, indiferent că acestea sunt reprezentate ca etape în procesul de instruire, ca manifestări tematice pe domenii de studiu, sau ca evenimente dedicate excelenței în procesul de învățământ.

Five Continents Group SRL are o preocupare accentuată spre a se adresa consumatorilor, indiferent de vârstă, cu produse lactate de o calitatea incontestabilă, realizate după o tehnologie care respectă cerințele standardelor de ”etichetă curată”, folosind laptele ca și materie primă. Ceea ce permite o adresare directă către copii și tineri de vârstă școlară, oferindu-le produse 100% sănătoase. Iar susținerea procesului de învățământ este la toate nivelele: de la implicarea activă în programele școlare de tip ”Laptele și cornul”, susținerea materială a anumitor proiecte școlare, deschiderea pentru stimularea performanței în procesul de învățare, … până la participare activă la seminarii și simpozioane, sau facilitare stagii de practică în cadrul organizației.

AncaFarm SRL reprezintă cel mai cunoscut lanț de farmacii din Municipiul Botoșani. Activitatea organizației, de peste 20ani, este centrată pe aspectele vieții care țin de sănătate fizică, deseori fiind antrenată în proiecte care vizează inclusiv sănătatea mentală, în toate formele acesteia. Iar sloganul ”minte sănătoasă, în corp sănătos” descrie fidel modul în care se adresează societății. În ceea ce privește interacțiunea cu copiii de toate vârstele, Anca Farm SRL este organizația care împarte zâmbete și sănătate, necondiționat. A susținut activ instituțiile școlare în depășirea perioadei de pandemie, moral și material, dar nu a ezitat în a fructifica orice moment în care copiii au fost actorii principali ai evenimentelor.

Baza unei societăți sănătoase sunt copiii. Dezvoltarea și integrarea acestora ar trebui să reprezinte centrul de gravitație a tuturor activităților dintr-un sistem, plecând de la familie, până la cele mai înalte forme de învățământ, și mai apoi la companiile angajatoare. Iar ca adulți, părinți și profesori, persoane fizice sau juridice avem responsabilitatea să ne însoțim copiii pe parcursul întregului lor proces de transformare în persoane mature. De aceea, o colaborare permanentă cu instituțiile de învățământ este primordială.

”Susținerea copiilor și a educației este cea mai fructuoasă investiție pe care un părinte sau o instituție o poate face. Rezultatele se obțin pe termen lung, dar sunt garantate”. În acest scop, companiile Five Continents Group SRL și AncaFarm SRL vor continua să se implice direct și activ în susținerea educației copiilor, încurajându-i să lupte ca să-și trăiască visurile.