Administrație Știri locale

Cornilă aduce 12,3 milioane lei din PNRR în județ pentru restaurarea Palatului Administrativ



Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului și Consiliul Județean va fi restaurată din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prefectul Sorin Cornilă a semnat astăzi contractul de finanțare a proiectului de modernizare a Palatului Adminisrativ al județului Botoșani.

”Ca urmare a proiectului depus de Institutia Prefectului – Judetul Botosani în cadrul primului apel deschis în luna aprilie pe Componenta 5 – Valul renovării din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea Palatului Administrativ, am participat astăzi la semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, domnul Cseke Attila și ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Bode. Am avut un sentiment de satisfacție profundă. Este o reușită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate”, a declarat prefectul Sorin Cornilă.

Proiectul vizează renovarea și creșterea eficienței energetice a clădirii și are o valoare totală de 12.303.870,58 lei.

Palatul Administrativ din Botoșani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosință în anul 1972, de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.