Administrație Știri locale

A fost solicitat acordul de mediu pentru autostrada Pașcani-Suceava. 6,5 kilometri sunt în județul Botoșani

Compania Națională Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) acordul de mediu pentru cei 62 de kilometri din proiectul „Autostrada Pașcani – Suceava”. 

Acest tronson de autostradă va traversa teritoriul judeţului Iaşi pe o lungime de 12,3 km, judeţul Botoşani pe o lungime de 6,5 km şi judeţul Suceava pe o lungime de 43,2 km, potrivit documentației depuse.

În județul Botoșani, acest tronson din autostrada A7 va tranzita comuna Tudora.

Pe traseul autostrăzii Paşcani – Suceava au fost proiectate cinci noduri rutiere, cele care interesează în special județul Botoșani sunt nodurile rutiere de la aeroportul Salcea, Dumbrăveni și Roșcani, fiind cele mai apropiate. 

În același timp, autoritățile locale din Botoșani și Suceava lucrează la documentația pentru viitorul drum expres sau tronson de autostradă Botoșani-aeroportul Salcea, care va conecta județul nostru de autostrada A7 și de aeroport.  

Autostrada Paşcani – Suceava este un tronson din autostrada A7 Ploiești-Siret.

Toate tronsoanele autostrăzii A7 de la Ploiești la Pașcani au fost licitate, iar pe câteva dintre ele s-au și început lucrările, urmând ca în următoarea perioadă să se desemneze câștigătorii și pe celelalte tronsoane și chiar să fie semnate contractele de execuție. De la Ploiești la Pașcani lucrările sunt finanțate prin PNRR și ar trebui finalizate până la sfârșitul lui 2026, în timp ce tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret vor fi finanțate din fonduri europene din actualul exercițiu financiar european 2021-2027.

Totodată, un alt proiect de infrastructură major pentru zona noastră este și cel al autostrăzii A8. Capetele montane ale autostrăzii Târgu Mureș-Pașcani-Ungheni urmează să fie scoase la licitație, iar traseul Pașcani-Iași-Ungheni este supus dezbaterii publice.