Administrație Știri locale

Cu premierul Ciucă în spate, viceprimarul Buhăianu a semnat finanțarea de 4,5 milioane lei pentru centrul de colectare separată prin aport voluntar 

Primăria Municipiului Botoșani se numără printre primele autorități publice locale din țară care au semnat contracte de finanțare pe Componenta C3 – Managementul Deșeurilor din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a semnat contractul de finanțare în valoare de 4,5 milioane lei prin care se va înființa un centru de colectare separată prin aport voluntar pe strada I.C. Brătianu, la fosta groapă de gunoi a municipiului.

”Astăzi, în prezența premierului Nicolae Ciucă, am fost desemnat de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, să semnez alături de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, contractul de finanțare pentru proiectul „Înființarea unui centru de colectare cu aport voluntar în municipiul Botoșani, județul Botoșani”, depus pe această componentă. Pentru ca acest centru să funcționeze așa cum ne dorim, trebuie ca și cetățenii să înțeleagă că trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să colectăm selectiv deșeurile, contribuind activ la protejarea mediului înconjurător și la procesele de reciclare”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

Proiectul al cărui contract de finanțare a fost semnat astăzi va fi completat de un alt proiect depus de Primăria Municipiului Botoșani tot pe PNRR, privind amenajarea a 200 de insule ecologice pentru colectarea selectivă a deșeurilor. 

ABC-CON International