Administrație Știri locale

Au fost reluate demersurile pentru acordul de mediu necesar lucrărilor la Barajul de la Vârfu Câmpului
Trei parlamentari botoșăneni au luat la rând șefii instituțiilor de care depinde emiterea acordului de mediu pentru reluarea lucrărilor la Barajul de la Vârfu Câmpului.

Este vorba despre deputații Alexandra Huțu și Dan Șlincu, precum și senatorul Lucian Trufin.

Aceștia au mers la instituțiile de care depinde demararea lucrărilor la această investiție extrem de importantă pentru județul Botoșani, începută de peste 30 de ani.

”După perioada în care guvernele Orban și Cîțu au blocat procedurile, astăzi, după efortul echipei PSD Botoșani, suntem din ce în ce mai aproape de obținerea acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor la BARAJUL de la VÂRFU CÂMPULUI. Noi, parlamentarii PSD Botoșani, am purtat astăzi discuții referitoare la stadiul în care se află documentația necesară continuării acestei investiției atât de importante pentru județul nostru, cu directorul Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR), Sorin Lucaci și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Adrian Bidu”, a declarat Alexandra Huțu.Cel mai tânăr deputat al județului, Alexandra Huțu a precizat că săptămâna aceasta au intrat în evaluare la ANPM și Agenția Națională pentru Arii Naționale Protejate (ANANP) două rapoarte complexe, tehnice și nu în ultimul rând, obligatorii. Ulterior, documentația va ajunge la ANAR, care după finalizarea tuturor documentelor, vă avea ca sarcină implementarea proiectului atât de mult dorit de botoșăneni.

”Monitorizăm în continuare cu atenție toate etapele care mai sunt de parcurs până la demararea efectivă a lucrărilor la ACUMULAREA VÂRFU CÂMPULUI.

Reamintim că în luna aprilie a acestui an am avut o întâlnire cu ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna, care ne-a asigurat de tot sprijinul pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv”, a completat Alexandra Huțu.

ABC-CON International