Administrație Știri locale

Eltrans pune Botoșani alături de Cluj și Iași. Aplicație prin care vom vedea distanța până la prima stație și timpul în care ajunge primul autobuz



Călătoriile cu autobuzele Eltrans vor deveni mai simple din noiembrie.

Compania municipalității care asigură transportul cu autobuze va integra aplicația Tranzy și astfel botoșănenii vor putea vedea direct pe telefon distanța până la cea mai apropiată stație de autobuz și în câte minute ajunge primul autobuz pentru a ști cum să-și gestioneze timpul.

Andrei Turcoman, directorul Eltrans, a declarat că societatea pe care o conduce a făcut deja primele pregătiri pentru ca aplicația Tranzy să fie folosită și la Botoșani.

”Vineri am introdus coordonatele GPS pentru stații și am marcat pe Google Maps toate locațiile unde sunt stațiile noastre. Am dotat autobuzele cu GPS Tracker și vom vedea în timp real unde este cea mai apropiată stație și în cât timp ajunge autobuzul acolo. Este o aplicație folosită în Iași, Cluj și mai nou în Chișinău și va fi foarte ușor de folosit de călători”, a declarat Andrei Turcoman.


Din noiembrie veți putea descărca aplicația Tranzy, vă veți înregistra, iar apoi la fiecare deschidere se va deschide Google Maps și vor apărea toate stațiile de transport public local din Botoșani și în funcție de stația selectată veți putea ști în cât timp ajunge un autobuz acolo.

”Un citat ar trebui să fie motoul oricărei comunități care vrea să fie dezvoltată și el spune: Nivelul de dezvoltare a unui oraș nu se măsoară în numărul de oameni săraci care conduc mașini scumpe, ci în numărul oamenilor bogați care folosesc transportul public. Asta înseamnă să te dezvolți organic și să înțelegi impactul pe care le au alegerile tale asupra celor din jurul tău, a membrilor din comunitate. Noi vrem să eliminăm imaginea că transportul public este destinat în principal pentru călătoriile subvenționate și vrem ca serviciul prestat de Eltrans să fie folosit fără probleme și de către cei mai bogați oameni din oraș, de asta spălăm și igienizăm autobuzele, de asta mai aducem patru autobuze pentru a putea respecta timpii de pe traseu”, a concluzionat Andrei Turcoman.