Politică Știri locale

Fără penali în funcțiile locale. Proiectul USR, adoptat de Parlament 


 

Persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida și nu vor mai putea fi alese în administrația locală, prin proiectul USR adoptat astăzi de Parlament. Odată promulgată legea, românii nu vor mai avea primari, șefi de CJ, consilieri locali și județeni condamnați pentru viol, pornografie infantilă, pedofilie, proxenetism sau corupție.

 

Votul de azi este o victorie a USR și un mare pas pentru modernizarea României. Legea adoptată astăzi, la propunerea USR, stabilește interdicții clare. Violatorii de copii și corupții nu au ce căuta în funcții. Astăzi, s-a auzit o voce clară din Parlament: Fără penali în funcții publice! Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Peste un milion de români au semnat inițiativa USR ”Fără Penali în Funcții Publice. Deși PSD-PNL continuă să ignore cei peste 1 milion de români care au spus clar că nu mai vor penali în funcții publice, noi continuăm lupta, lege cu lege, în Parlament, pentru a curăța statul de penali.

Complementar acestui proiect, deputații USR au votat ieri și pentru Fără penali în Parlament, astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată candida pentru Senat sau Camera Deputaților.” a declarat deputatul botoșănean USR, Andrei Drancă.

 

Proiectul USR modifică Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale (115/2015) în sensul introducerii interdicției de a depune candidaturi și de a fi alese persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea.