Administrație Știri locale

Primăria Botoșani, printre primele din țară care scoate la licitație asfaltarea străzilor finanțate prin ”Anghel Saligny”




Municipalitatea botoșăneană va deschide pe 31 octombrie 2022 ofertele pentru asfaltarea străzilor de la periferie prinse în Cvartalul I.

Lucrările vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” și sunt evaluate la 13,68 milioane lei, fără TVA.

Practic, Primăria Botoșani organizează contractul în baza listei publicate de Ministerul Dezvoltării prin care se confirmă că acest proiect va primi finanțare, iar în momentul în care se încheie contractul, dacă licitația este finalizată, se poate intra direct la execuția lucrărilor.

Proiectul are denumirea “Reabilitare si modernizare străzi Cvartal I – Municipiul Botoşani“ (Al. Humulesti, str. Tunari, str. Ion Creanga, str. Alexandru cel Bun, str. AT Laurian, str. Graniceri, str. Petru Maior, str. Furtunei, str. Vasile Conta, str. Baciului)”.

Potrivit anunțului de licitație, este vorba despre reabilitarea și modernizarea a 4.484,00 metri liniari de străzi, amenajare trotuare și accese proprietăți, precum și realizarea de colectoare pluviale. Implementarea proiectului va duce la cresterea calitatii si atractivitatii infrastructurii rutiere, creșterea confortului și siguranței cetățenilor/ pietonilor și îmbunătățirea mediului înconjurator. Valoarea estimată în suma de 13.688.131,52 lei fără TVA pentru atribuirea contractului de lucrări ce face obiectul prezentei proceduri NU conține suma reprezentând “cheltuieli diverse și neprevăzute”.

Primăria Botoșani va scoate la licitație în scurt timp și modernizarea străzilor prinse în Cvartalul II.