Administrație Știri locale

CJ Botoșani va moderniza Secția VI Cronici și Blocul alimentar al Spitalului Județean cu aproape 8 milioane lei din PNRR




Consiliul Județean Botoșani a depus astăzi, în primele 15 minute de la deschiderea apelului din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, două noi proiecte, în valoare de aproximativ opt milioane lei.

Un prim proiect vizează renovare integrată prin consolidare seismică și renovare energetică moderată a clădirii Secției VI Cronici a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani și are o valoare de aproximativ 3,5 milioane lei fără TVA.

Prin cel de al doilea proiect se va renova Corpul H al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria celei mai mari unități medicale județene din Moldova. Valoarea proiectului este de aproximativ 4,3 milioane lei fără TVA.



Înainte de a fi depuse în cadrul apelului deschis astăzi la ora 10:00, Consiliul Județean Botoșani s-a reunit în ședință de plen extraordinară pentru a aproba cele două proiecte. ,,Mulțumesc consilierilor județeni care au răspuns solicitării noastre în regim de urgență. A fost o situație specială pentru că astăzi se deschide apelul de proiecte pe PNRR și trebuia să avem aceste documente pentru a le putea depune. Mulțumesc și echipelor de proiect care au pregătit și depus aceste documentații în cel mai scurt timp. Apariția târzie a ghidului de finanțare, care reglementează modul de lucru și documentele pe care trebuie să le depunem, a dus la această cursă contra cronometru, în care echipa de la Consiliul Județean a înțeles să se angajeze pentru a putea atrage fondurile necesare dezvoltării județului. Știm ce avem de făcut și demonstrăm în fiecare zi că facem ceea ce trebuie”, a spus Doina Federovici.



Banii disponibili în acest apel sunt cei care nu au fost atrași de către celelalte județe și s-au reportat la nivel național.

În cadrul PNRR Consiliul Județean Botoșani a mai accesat două linii de finanțare pentru renovarea energetică a Maternității, în valoare de aproximativ patru milioane de euro, și a clădirii „Elena Doamna”, care va fi transformată în sediul Evidenței populației, în valoare de aproximativ 700 de mii de euro. De asemenea, Consiliul Județean Botoșani este unul dintre cele cinci CJ-uri din țară care au reușit să acceseze fondurile necesare actualizării Planului de amenajare a teritoriului Județului Botoșani. Proiectul în valoare de 240 de mii de euro a fost depus în 2 minute și 41 de secunde, iar fondurile s-au epuizat în șapte minute.

De asemenea, echipa de la Direcția de Dezvoltare Promovare a Consiliului Județean a asigurat asistența pentru instituțiile de cult care au dorit să depună proiecte în cadrul axelor de finanțare europeană.

Consiliul Județean Botoșani a anunțat că va depune proiecte pentru obținerea finanțărilor nerambursabile prin PNRR pe toate axele pe care va fi eligibil.