Administrație Știri locale

Super-blocul care a început să fie construit la țară, la granița cu Ucraina. 24 de apartamente într-un bloc de invidiat FOTO




În comuna Pomârla, din județul Botoșani, chiar la granița cu Ucraina, a început construcția unui bloc de 24 de apartamente, primul bloc din mediul rural construit în județ după Revoluție.

Lucrările sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, iar proiectul prevede construirea unui bloc ultra-modern, cu încălzire cu pompe de căldură de ultimă generație.

Designul exterior se ridică la nivelul multor orașe dezvoltate din România, chiar dacă vorbim de o comună mică din nordul extrem al țării, dar de o comună în care se derulează printre cele mai inovatoare proiecte de modernizare din mediul rural românesc.

În comuna Pomârla există și stadionul de fotbal cu cel mai bun gazon artificial din zona Moldovei, se finalizează lucrările la un ultra-modern liceu în care încălzirea este tot cu pompe de căldură, table smart.

 

”Nu am vrut o cutie comunistă, un paralelipiped ca o șură și am reușit să conving instituțiile implicate ca la noi să fie altceva din punct de vedere estetic. Blocul va avea 24 de apartamente, din care două de necesitate, va fi încălzit cu pompe de căldură, va fi anvelopat termic, racordat la apă și canalizare”, a declarat primarul Dumitru Chelariu.