Administrație Știri locale

Alexandrescu atrage toți banii europeni posibili pentru Dorohoi: pistă de biciclete de 4,16 km din fonduri transfrontaliere
 

În două municipii, unul din România şi unul din Republica Moldova, va fi dezvoltat transportul prietenos cu mediu. 

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, a semnat la sfârșitul săptămânii trecute contractul de execuție a proiectului „Construire, înființare pistă pentru bicicliști pentru îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Dorohoi” în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului”.

Finanţarea proiectului se va realiza prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Contractul de lucrări a fost atribuit S.C. GAFCO CONSTRUCT S.R.L. și are o valoare de 1.504.756,30lei. Proiectul se implementează împreună cu Municipiul Ungheni, Republica Moldova care este înfrăţit cu Municipiul Dorohoi.

În baza acestui contract se va construi în Dorohoi o pistă de biciclete în lungime 4,16 km cu pornire de la Parcul Cholet, prin Bulevardul Victoriei, având ca punct final zona de agrement Polonic.

Construirea şi înființarea de piste pentru biciclişti în municipiul Dorohoi este necesară pentru: stimularea activităţilor sportive pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populației municipiului; asigurarea unei stări optime de sănătate şi a condiției fizice a tinerilor și nu numai; scoaterea în evidenţă azonei de agrement Polonic; creșterea numărului persoanelor care îşi petrec timpul liber desfăşurând activităţi de plimbare cu bicicleta; mersul cu bicicleta înseamnă deplasări cu emisii zero şi înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili.

„Acest proiect este doar un început pentru crearea unei reţele de transport durabil şi prietenos cu mediul, care va cuprinde în viitor toate zonele municipiului Dorohoi pentru a facilita deplasareacetăţenilor în locaţiile dorite într-un timp efectiv mai scurt, protejând mediul înconjurător”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi. 


ABC-CON International