Știri locale

A fost MAGIC! Concertul-eveniment ”Carmina Burana” sau cum Filarmonica face istorie la Botoșani

 

Seară MAGICĂ oferită de Filarmonica ”George Enescu” Botoșani, condusă de Mirel Manea, în fața primei săli pline doar cu plătitori de bilete pentru concertul-eveniment ”Carmina Burana”.

După ce a făcut istorie cu un eveniment rupt din marile metropole ale lumii și adus în Centrul vechi, Mirel Manea și Filarmonica au organizat un concert-eveniment demn de Viena sau New York, Londra sau Paris.

Covor roșu ca la marile evenimente din țările dezvoltate, iar în holul Casei de Cultură ”Nicolae Iorga” era un pian de la clapele căruia se cântau melodii menite să-i introducă în atmosfera magică a ceea ce avea să urmeze.

O sală de peste 600 de persoane a asistat la un concert excepțional cu 100 de artiști pe scena din Botoșani, cei ai Filarmonicii Botoșani și ai Capelei Corale Academice a Filarmonicii Naționale Chișinău, la care s-au alăturat soprana Mădălina Barbu, tenorul Lucian Corchiș și baritonul Iordache Basilic, totul sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Paharele cu șampanie, oferite de sponsorii Old School și Crazy Pub, au venit să completeze evenimentul de gală organizat de Mirel Manea, Filarmonica Botoșani și Primăria Botoșani.

Primele acorduri ale concertului ”Carmina Burana” au tăiat respirația asistenței și au produs efectul de ”piele de găină”, au indus o emoție greu de descris. Sfârșitul concertului a adus minute în șir de aplauze din partea publicului care a plecat de la eveniment parcă plutind și cu speranța că și următorul concert-eveniment va fi poate la același nivel, dar și cu mândria că totul s-a întâmplat acasă, în Botoșani. 

”A fost un concert magic!”, a spus Mirel Manea, directorul Filarmonicii Botoșani.

Acesta a ținut să mulțumească întregii echipe de la Filarmonica Botoșani, impresarului artistic Liviu Sorinel, dar și primarului Cosmin Andrei și viceprimarului Bogdan Buhăianu pentru sprijinul acordat organizării acestui eveniment.

Medici, profesori, oameni de afaceri, elevi, pensionari, politicieni, cu toții în număr de peste 600, cu toții plătitori de bilete au asistat la un concert istoric pentru Botoșani din multe puncte de vedere, care oferă un alt aer municipiului și speranța că pentru prima oară în ultimii 30 de ani schimbarea în bine vine din cultură.

De când este director Mirel Manea, Filarmonica Botoșani a fost transformată în prima instituție de cultură de pe plan local cu atitudine occidentală, care oferă și cere calitate, care oferă calitate și cere plata biletelor, prima instituție care are un spectacol cu casa închisă și TOATE biletele vândute, prima instituție de cultură care poate transforma municipiul într-o destinație turistică.

Și istoria abia a început să fie rescrisă pentru Filarmonica lui Mirel Manea și pentru Botoșani!