Știri locale

„Refuse to be a victim”, proiectul lui Bogdan Cărăușu de reducere a bullyingului și violenței din școli 


 

Violența în rândul tinerilor reprezintă una dintre temele societății românești care tinde să devină recurentă. Preocuparea pentru manifestările de violență, dilemele privind creşterea criminalității juvenile şi a cauzelor ei, strategiile de prevenire şi combatere a acestor fenomene ar trebui să reprezinte subiecte de reflecție pentru factorii decidenți implicați în creionarea de politici social-educaționale și nu numai.

 

Având în vedere datele îngrijorătoare cuprinse în raportul de evaluare a activităților desfășurate pe linia siguranței școlare în perioada februarie – iulie 2022, din care reiese că au fost sesizate 58 de infracțiuni comise în incinta sau în zona adiacentă unităților de învățământ din județul Botoșani, considerăm că fenomenul infracțional face parte din problematica complexă a violenței tinerilor, reprezentând un factor care fragilizează sau împiedică dezvoltarea societății noastre.

 

Astfel, prin implementarea proiectului-seminar „Refuse to be a victim” – proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Botoșani – urmărim educarea și conștientizarea tinerelor generații cu privire la fenomenul de bullying și identificarea metodelor de reducere a fenomenului de violență în rândul tinerilor botoșăneni.

 

Cu implicarea și sprijinul direct al echipei „Xtreme Academy”, pe parcursul zilei de 14 octombrie 2022, 100 de tineri liceeni din Botoșani vor participa la activitățile cuprinse în seminarul „Refuse to be a victim”, pe care echipa îl va susține la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipa” din Botoșani.

 

Accesul se va face pe bază de înscriere pe lista întocmită de fiecare colegiu/liceu în parte.

 

Le mulțumim profesioniștilor de la „Xtreme Academy” pentru acordul de colaborare!

Bogdan Cărăușu – activist 


ABC-CON International