Știri locale

Weekend cu ”Lockdown” și ”Îmbătați de dragoste” la Teatrul ”Mihai Eminescu”Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Lockdown(o poveste în carantină) după o idee de Dennis Kelly și „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux.

              Vineri 7 octombrie la ora 19.00, vă așteptăm la Cinematograful „Unirea” la spectacolul „Lockdown (o poveste în carantină) după o idee de Dennis Kelly, în regia lui Vlad Cepoi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și din distribuție fac parte Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga.

              Aceasta este povestea unei familii, ca multe altele, care, în ciuda diferențelor, a găsit o modalitate de a supraviețui împreună. Este povestea hilară și sfâșietoare a unui cuplu în care partenerii se urăsc unul pe celălalt, dar care au găsit cumva o modalitate de a exista împreună. De dragul copilului, ei evită să-și vorbească, să se gândească la ei sau chiar să fie în aceeași cameră. După ani de relație în care au dezvoltat o artă a ignorării, vine pandemia și totul se schimbă, sunt forțați să se reevalueze pe ei înșiși și relația lor prin realitatea carantinei.

              Duminică, 9 octombrie de la ora 18.00, vă invităm la Casa Tineretului din B-dul M. Eminescu nr.48 la spectacolul „Îmbătați de dragoste” după Pierre de Marivaux.

              Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc în suflet și pentru dragoste și pentru rațiune? E adevărat că dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața?

Veți găsi aceste întrebări nu doar în spectacol, dar și în inimile fiecărui îndrăgostit. Hai să ne îmbătăm de dragoste, de teatru!

              Regia artistică și ilustrația muzicală sunt semnate de Alexandru Vasilachi, scenografia, Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este asigurată de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte actorii: Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja, Răzvan Amitroaei.

 

Pret bilet – 30 lei; 15 lei – elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la:

CASA TINERETULUI, B-dul Mihai Eminescu nr. 480231.510.970 și 0735.779.821▪️de marți până vineri: 12:00-16:00▪️sâmbătă și duminică: 16:00-18:00
Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea 0722.557.556▪️de marți până vineri: 8:00-21:00

https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosaniABC-CON International