Administrație Politică Știri locale

Achiței acuză PSD: Facturile pentru încălzire au crescut cu 20%. Tot cu 20% și prețul călătoriei cu autobuzul




 

Administrația ”20%”

20%! Cu atât își bagă mâinile mai adânc în buzunarele botoșănenilor majoritatea PSD din Consiliul Municipal ori de câte ori are ocazia.

Ieri, prin votul majorității amintite, facturile pe care botoșănenii le vor achita pentru încălzire în această iarnă au crescut dintr-un foc cu 20%.

Tot ieri și tot cu 20% a crescut și prețul unei călătorii cu autobuzul, de la 2,5 lei la 3 lei. Câteva zeci de secunde le-a luat consilierilor PSD coordonați de primarul Cosmin Andrei pentru a decide și această majorare.

Obsesia majorării cu fix 20% a tuturor birurilor puse pe umerii botoșănenilor de către administrația Andrei s-a făcut resimțită încă din prima zi a anului, când nu era vorba nici de război, nici de hiperinflație și nici de vreo criză energetică. De la 1 ianuarie, prin decizia aceleiași majorități social-democrate, taxele și impozitele locale au fost majorate tot cu 20%.

Bani mai mulți cu o cincime plătiți administrației locale de populația municipiului, chiar dacă foarte puțini dintre botoșăneni s-au bucurat în acest an de o majorare a veniturilor obținute cu același procent de 20%.

Și, din păcate, nici măcar cu cei 20% suplimentari intrați în buget, municipalitatea nu reușește să facă nimic semnificativ, important, pentru dezvoltarea orașului. O administrație mai scumpă cu 20%, care nu livrează în schimb practic nimic. Poate pentru că, matematic, 120% din NIMIC dă tot NIMIC!

Comunicat de presă Cristian Achiței, deputat PNL