Administrație Știri locale

O comună își dotează din buget propriu școlile și liceul cu table smart 4K de ultimă generație. Dascălii vor fi învățați să le folosească

Sursa foto: matteo.ro
Sursa foto: matteo.ro

O comună de la marginea țării, de la granița cu Ucraina, investește masiv în sistemul local de educație pentru a oferi o șansă în plus copiilor din comunitatea locală.

Este vorba despre comuna Pomârla, condusă de primarul Dumitru Chelariu, din județul Botoșani.

După ce a modernizat toate clădirile în care funcționează grădinițele, școlile și liceul din comună, Primăria Pomârla le-a dotat pe toate acestea cu tot felul de pompe de căldură pentru încălzire modernă și costuri mici, iar acum a ajuns la faza de ”finețuri” și detalii care țin de nivelul țărilor ultra-dezvoltate.

Primăria Pomârla alocă 270.000 lei din bugetul local pentru achiziția de table smart 4K, table interactive de ultimă generație, display multitouch pentru toate clasele de învățământ primar, gimnazial și liceal.

”Dacă toți profesorii vor cauta să se adapteze la modul de predare corespunzator, aceste table le vor fi foarte utile, iar copiii nu au cum să nu fie motivați corespunzător de ele. Exploatara tehnologiilor moderne a devenit imperios necesară”, a declarat primarul Dumitru Chelariu.

Cadrele didactice din comună vor urma cursuri pentru a căpăta cunoștințele necesare folosirii la capacitate maximă a acestor table interactive de ultimă generație.
ABC-CON International