Administrație Știri locale

FOTO Stadiul la zi al lucrărilor la DN Botoșani-Ștefănești. ” Există premise ca ambele viaducte să fie finalizate în acest an”
 

Senatorul liberal Cristian Achiței a postat pe contul său de Facebook imagini cu stadiul la zi al lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, legătura între municipiul reședință de județ și vama Stânca-Costești.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene.

”Pe viaductul 1, cel de la intrarea în Stăuceni dinspre municipiul Botoșani, mai este o singură deschidere între pilonii de susținere pe care trebuie montate grinzile. Pe viaductul 2, cel dintre Stăuceni și Victoria, mai sunt două astfel de deschideri. Pe ambele viaducte, constructorul continuă execuția dalelor de suprabetonare, precum și lucrările de hidroizolație. Dacă vremea va fi favorabilă în perioada următoare, există premise ca ambele viaducte să fie finalizate în acest an”, a declarat Cristian Achiței.
În ceea ce privește lucrările pe celelalte tronsoane din drumul național 29D Botoșani-Ștefănești, senatorul Achiței susține că se lucrează de la terasamente, la viaductul trei de la Drislea.  

”În paralel, se lucrează intens la podurile din Stăuceni, Drislea și Trușești, precum și la amenajarea rigolelor betonate pe tronsoanele Victoria-Silișcani și Șoldănești-Drislea, respectiv a rigolelor carosabile în Trușești. Se așterne asfalt pe tronsonul Durnești-Cucuteni, iar între Cucuteni și Ștefănești se lucrează la execuția sistemului rutier nou. Tot la noul sistem rutier, ca și la execuția terasamentelor drumului se lucrează și pe tronsonul cuprins între Trușești și viaductul 3, de la Drislea”, a concluzionat Cristian Achiței.

 


 

ABC-CON International