Administrație Știri locale

YNY Sebi și Carla’s Dreams vin la Zilele Municipiului Dorohoi
 

ZILELE MUNICIPIULUI DOROHOI

Vineri, 30 septembrie 2022

Evenimentul va avea loc în centrul orașului, Piațeta ”Grigore Ghica”.

Vineri, 30 septembrie 2022, ora 18.15 vom deschide evenimentul cu GRUPUL DORO-FOLK, coordonat de prof. Ana Camelia Andrieș. Va urma un spectacol extraordinar susținut de ANSAMBLUL ”MUGURELUL”, coordonat de prof. Marcel Dupu.

La ora 20.00 va avea loc GALA PERFORMANȚELOR ȘCOLARE, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii din anii terminali care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat și evaluare națională.

Seara de vineri continuă cu interpretul de muzică populară ILIE CARAȘ și se încheie pe ritmurile trapper-ului YNY SEBI.

Ca și în anii precedenți, evenimentul va fi prezentat de actorul VLAD BABA.

 

Sâmbătă, 1 octombrie 2022

Sâmbătă, programul va începe la ora 11.00 cu evenimentul ”Turneul de toamnă la Table” care se va desfășura la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din str. A.I. Cuza nr. 39.

La ora 12.00, la Muzeul de Științe ale Naturii va avea loc Expoziția temporară ”Columbofilia - Tradiție și Pasiune” ediția a XVII-a, unde se vor găsi frumoase exemplare de porumbei de toate speciile.

Programul al scenă va începe la ora 18.00 cu Grupul VOCES coordonat de prof. Paul Ciprian Mihai. Din programul muzical nu vor lipsi nici artiștii dorohoieni, seara continuând cu Trupele de dans instruite de prof. Constantin Dicu și Trupele de dan popular și soliști vocali instruite de prof. Alin Chiorăscu.

Iubitorii de folclor o pot asculta pe ANA MARIA ABABEI, punctul culminant al serii fiind Carla's Dreams, trupă compusă dintr-un grup anonim de cântăreți și compozitori.

 

Miercuri 5 octombrie 2022

În oerioada 20 septembrie - 30 septembrie 2022 se desfășoară Campania ”DONEAZĂ O CARTE PENTRU A EDUCA ÎMPREUNĂ”, manifestare orgnizată de Biblioteca Municipală în parteneriat cu Asociația Împreună prin Cultură și Colegiul Național ”Grigore Ghica”. Ajută și tu organizatorii să strângă un număr de cărți egal cu numărul de ani ai orășelului nostru - Dorohoi!

615 cărți = 615 persoane care iubesc cartea pentru copii și o dăruiesc Bibliotecii Municipale.

Unde vor fi adunate cărțile donate? La Biblioteca Municipală Dorohoi, etajul 1, Secția Copii, interval orar 08.00-16.30 (luni-joi) - vineri 08.00-14.00, unde este expusă și colecția de cartofilie a doamnei bibliotecar Luminița Anisia.

Nu ai timp să ajungi până la finalul programului? Te ajută voluntarii noștri! Sună la sediul Bibliotecii Municipale, dă-ne datele tale și voluntarii se vor deplasa către tine pentru a prelua cărțile. Ce zici?

Miercuri, 5 octombrie 2022, ora 12.00 te așteptăm la Biblioteca Municipală să-ți răsplătim gestul. În cadrul aceleiași manifestări, organizatorii vor coordona o serie de dezbateri pe tema educației și a lecturii. La dezbateri vor participa elevii Colegiului ”Grigore Ghica”.

 

JOI, 6 octombrie 2022

Joi, 6 octombrie 2022 se împlinesc 615 ani de atestare documentară a Municipiului Dorohoi. Pentru a sărbători această zi, la Cinematograful ”Melodia” va avea loc evenimentul aniversar ”CĂRȚI ȘI DOROHOIENI 615 ANI”, manifestare culturală organizată de editura Prospexi în colaborare cu Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Botoșani. Prezintă Doru Pogoreanu, directorul editurii. Invitații evenimentului sunt membrii Cvartetului Royal din Suceava. 

 


ABC-CON International