Administrație Politică Știri locale

Cristian Achiței, palmă pentru PSD: ”Timpul NU le rezolvă pe toate! Ba chiar, în cazul investițiilor, le cam încurcă”
Senatorul PNL Cristian Achiței a dat o palmă PSD-ului și conducerii Consiliului Județean Botoșani pentru situația investiției în modernizarea drumului județean strategic, unde costurile au explodat pentru că investiția nu a fost făcută de fostul președinte CJ din partea PSD la timpul potrivit.

”Timpul NU le rezolvă pe toate!

Ba chiar, în cazul investițiilor, le cam încurcă. Pierderile de timp (vezi anulări și amânări de licitații, suspendări, reluări, indecizie în a declara câștigătorii etc) pot duce la prelungiri nejustificate și la creșterea costurilor. Tot pierderea timpului te duce adesea cu lucrările în sezonul rece și astfel apar alte întârzieri. Dar câteodată nici când faci prea repede, mai repede decât îți permit condițiile de orice fel și îndeosebi cele bugetare, nu este bine”, a declarat Achiței.Acesta a precizat că inclusiv faptul că două loturi ale drumului strategic au fost finalizate înainte de termen generează probleme financiare la CJ.

”La Drumul Strategic pare că situația cu finalizarea mai rapidă pe loturile 1 și 3 i-a luat prin surprindere pe cei implicați din administrația județului. Probabil că există un grafic financiar pentru execuția și, implicit, pentru decontarea lucrărilor. Pentru devansarea plăților față de acest grafic a fost nevoie de încercarea obținerii unui credit. Un credit care nu s-a realizat, nicio bancă nefiind interesată, deocamdată, de solicitarea de oferte lansată de CJ. Iar pierderea timpului din anii 2016-2020, a dus la costuri suplimentare (cheltuieli neeligibile) mari, care fac misiunea obținerii banilor necesari și mai dificilă. Sper că vom ajunge la capăt cu bine cu acest Drum Strategic! Dar mai sper să și învățăm din toate astea, dacă se poate. Hai să înțelegem odată ce înseamnă o strategie bugetară bine concepută și cum se derulează corect, eficient, fără probleme, o investiție! Hai să ne facem timpul aliat, nu adversar, prin realizarea investițiilor exact la timpul lor!”, a concluzionat Achiței.