Administrație Știri locale

17- 18 septembrie 2022, etapă de Cupă Europeană de RIVER – RAFTING ȘI CAIAC la CORNIȘA AquaPark&Sports 

Comunicat de presă:

Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, în calitate de administrator al Cornișa AquaPark&Sports, cel mai mare parc de agrement turistic și sportiv din regiunea Moldovei care deține singurul râu artificial de rafting din România, împreună cu Asociația Română de Rafting, Mareș Outdoor Events organizează în perioada 17-18 septembrie, Cornișa Euro Rafting Cup 2022, etapă a circuitului european de river – rafting și caiac , organizată sub patronajul Internațional Rafting Federation.

Ediția din acest an are o semnificație aparte, deoarece va aduce “lumea europeană” a raftingului și caiacului de top, împreună. Municipiul Botoșani va deveni pentru două zile capitala europeană a raftingului. Este o premieră românească, fiindcă nu există nicăieri altundeva în ţară sau în Europa de Est un circuit asemănător. River-rafting-ul va ajunge să pună Botoşaniul şi România pe harta Europei. Vrem ca în Cornișa să aibă loc numeroase competiţii naţionale şi europene, să devenim un important centru dedicat acestui sport care oferă adrenalină din plin.

Echipele participante sunt din Anglia, Letonia, Cehia și România ( Arad, Cluj, București,Brașov, Satu Mare, Buzău, Fălticeni, Botoșani).

Membrii juriului sunt personalități din ”lumea raftingului”: Mihai Mareș- Jury Judge și Safety Director, membru al Federației Internaționale de Rafting ; Emilian Dumitrescu, Marius Iliescu – arbitri internaționali; Lidia Simionescu, Sînziana Ioan – Președinte, Asociația Română de Rafting.

 

Programul competiției și disciplinele de concurs:

Sâmbătă, 17 septembrie

– 10:30 – Rafting Sprint

– 13:00 – Rafting Slalom Heat 1

– 14:00 – Kayak Slalom Heat 1

– 15:00 – Rafting Slalom Heat 2

– 16:00 – Kayak Slalom Heat 2

– 17:00 – Kayak Boater X

– 18:00 – Festivitate de premiere – Kayak

Duminică, 18 septembrie

– 9:30 – Rafting Downriver

– 12:00 – Festivitate de premiere – Rafting

Pentru Cornișa AquaPark&Sports această competiție este o provocare, ne dorim să încurajăm și să atragem tinerii să practice sportul pe apă (rafting, caiac, canoe) și să fim gazdele Campionatului European de Rafting în anul 2023.

 

 

Eugen – Cristian Țurcanu

Director

Direcția Servicii Publice Sport și AgrementABC-CON International