Administrație Știri locale

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori (JBOI) se va derula la Dorohoi între 30 august și 3 septembrie

 

A XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori se va desfășura în acest an în România, în municipiul Dorohoi, începând cu 30 august. Desfășurată la Liceul ”Regina Maria”, competiția reunește concurenți din 11 țări balcanice.

Parteneri în organizarea și desfășurarea evenimentului sunt Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Primăria Municipiului Dorohoi, Societatea Pentru Excelență și Performanță în Informatică, un număr mare de sponsori, profesori și elevi voluntari. Aceșția au creat premisele unei desfășurări excelente a competiției.

Cele 12 echipe participante au în componență câte 4 concurenți coordonați de un team leader și un deputy leader și provin din: Albania, Azerbaidjan, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Grecia, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Ucraina și România.

Deschiderea oficială va avea loc marți, 30 august 2022, începând cu ora 10, la Cinema Melodia din Dorohoi, iar decernarea medaliilor- vineri, 2 septembrie 2022, ora 18, în același spațiu.

Urăm succes tuturor competitorilor!

Inspector Școlar General,

Prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC