Administrație Știri locale

Primăria Darabani va moderniza 12 km de drum agricol cu fonduri europene nerambursabile



Primăria orașului Darabani, condusă de Alin Gîrbaci, a accesat un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de un milion de euro pentru a moderniza drumurile agricole.

Astfel, Primăria Darabani a semnat contractul de finanțare pentru proiectul: “Modernizare drumuri de exploatare agricolă pe teritoriul U.A.T. Darabani, Jud. Botoșani“ în valoare aproximativă de 1 mil. Euro, finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu fermierii de pe raza orașului , iar cererea de finanțare a fost depusă la AFIR în luna noiembrie 2021 .

Măsura finanţează investiţiile pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole – componenta infrastructură de acces agricolă.

”Prin intermediul acestei investiții, 12 km de drum agricol vor fi modernizați prin împietruire, facilitând astfel accesul utilajelor specializate pentru lucrările agricole, realizând totodată rute ocolitoare pentru fluidizarea traficului din zona centrală”, a anunțat Primăria orașului Darabani.