Administrație Știri locale

Serviciul de Evidență a Persoanelor s-a mutat în noul sediu



 


Comunicat de presă: Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani s-a mutat într-un nou spațiu. Activitatea acestui serviciu din subordinea Consiliului Județean se desfășura în spații improprii, în mai multe clădiri din municipiu.

Pentru a rezolva această problemă, Consiliul Județean Botoșani a preluat de la Agenția Națională de Administrare Fiscală clădirea de pe Strada Cuza Vodă nr 2, în care a funcționat, la începutul anilor 2000, Administrația Fiscală.

              „Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani beneficiază acum de condiții normale de lucru, de un spațiu care corespunde cerințelor actuale. Ne bucurăm că am reușit să găsim o soluție la o problemă care trena de prea mult timp. În paralel, Consiliul Județean a demarat procedurile și pentru preluarea altor spații aflate în proprietate guvernamentală și care acum sunt nefolosite și lăsate în paragină”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

              Guvernul a aprobat transferul proprietății către Consiliului Județean asupra spațiului compus din 231,92 metri pătrați aflați la subsolul clădiri, 243,41 metri pătrați la etajul I a clădirii și cotei indiviză din terenul aferent clădirii. Prin această decizie, întregul spațiu public din clădirea de pe Strada Cuza Vodă nr 2 a intrat în patrimoniul Consiliului Județean.

La parterul clădirii funcționează asociațiile de dezvoltare intercomunitară Ecoproces, Aqua și „Țara de Sus”, iar la etajul I Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Botoșani.