Administrație Știri locale

Federovici și Flutur vor să finalizeze podul peste Siret de la Talpa. Încep expertizele, nu se știe când reîncep lucrările și nici de unde vor lua bani





Lucrările la podul peste Siret dintre Talpa, județul Botoșani, și Zamostea, județul Suceava, vor fi reluate, dar nu se știe când și nici de unde vor lua Consiliile Județene bani pentru acest proiect.

CJ Botoșani și CJ Suceava s-au asociat din nou pentru a finaliza acest proiect, fiecare urmând să contribuie cu câte 50% din valoarea proiectului, Doina Federovici și Gheorghe Flutur, președinții celor două CJ-uri, anunțând că vor acorda tot sprijinul acestui proiect. 

În primă fază vor urma lucrări de expertizare a lucrărilor existente și abandonate prin 2005. Nu este avansat niciun termen de începere a lucrărilor și nici sursa de finanțare.

 


”Am discutat cu reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri, cu omologii noștri din Suceava pentru a încheia un acord de asociere în baza căruia să realizăm procedura de expertizare. Vrem să facem cât mai repede documentația tehnică, pentru a putea căuta cele mai bune soluții de finanțare pentru execuția propriu-zisă podului care ar putea reduce distanța dintre Talpa (Botoșani) și Zamostea (Suceava). Pentru continuarea lucrărilor se impune realizarea imediată a unei expertize tehnice de specialitate prin care se va certifica starea tehnică a lucrărilor de infrastructură și suprastructură la podul în cauză, iar în funcție de recomandările din expertiză, se vor continua procedurile de achiziție publică privind elaborare Studiu de fezabilitate, aprobare indicatori tehnico-economici, proiect tehnic și execuție lucrări”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Finalizarea acestui proiect ar reduce semnificativ distanța parcursă de locuitorii celor două localități pentru a ajunge la terenurile pe care le dețin fiecare pe partea cealaltă a Siretului.