Știri locale

Cărăușu: Astăzi este despre mâinile crăpate de muncă ale țăranilor români, despre românii plecați în bejenie, despre copiii români flămânzi și înfrigurați




Activistul civic Ionuț-Bogdan Cărăușu a transmis câteva gânduri de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

În stilul său aparte, Cărăușu arată și celorlalți modul său în care vede 1 Decembrie și România în general.

 

Pentru jertfa înaintașilor, scoasă la tarabă de o generație de vânzători și iude. Pentru fiecare bucată de pământ românesc sfințită cu sângele eroilor și vândută pe nimic străinilor. Pentru toate lacrimile vărsate de milioanele de copii români, lacrimi traficate cinic de politicieni veroși. Pentru memoria unui trecut măreț, pe care pigmei morali se străduiesc să o șteargă. Pentru toți eroii poporului, înlocuiți cu mundane modele mondene. Pentru strălucirea fecioriei românești, prihănită de mâinile slinoase ale ariviștilor postdecembriști.

Pentru roșul sângelui vărsat de martiri, acaparat ritualic de comuniștii de rit nou. Pentru galbenul unui nou răsărit, pus sub obroc de vremelnici și nevrednici conducători. Pentru albastrul credinței în Dumnezeu, denigrată de bezbojnici străini de poporul român. Pentru un viitor românesc, furat în fiecare zi prin cozi de topor fără conștiință. Pentru speranța într-o Românie a tuturor românilor, care să-și reprimească la piept toți copiii risipiți prin lume. Pentru că azi nu este despre marionete spoite cu patriotism și panglici tăiate de momâi împăiate cu românism de ocazie.

Pentru că astăzi este despre mâinile crăpate de muncă ale țăranilor români, condamnați la dispariție. Despre românii din sistemul privat care muncesc peste program pentru un salariu de mizerie. Despre românii din sistemul public care își fac meseria cu dedicație și devotament. Este despre românii plecați în bejenie pentru o pâine mai mare, dar mai amară. Este despre copiii români flămânzi și înfrigurați, fără acces la educație sau servicii medicale de calitate. Este despre toți românii care mai țin aprinsă flacăra abia pâlpâindă a libertății poporului român. Ție, Românie, vis de glorie al înaintașilor, La mulți și binecuvântați ani!

 

Ionuț-Bogdan Cărăușu