Administrație Știri locale

Cinci oferte depuse pentru elaborarea studiilor tehnico-economice pentru Drumul „Vămii”




Comunicat de presă: Cinci oferte au fost depuse până la termenul limită în cadrul licitației pentru elaborarea studiilor tehnico-economice necesare și verificare tehnică de specialitate a documentației pentru Drumul „Vămii”, finanțat prin POAT. Valoarea acestui proiect este de 3,2 milioane de lei. 

 Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita și moderniza 48,829 kilometri de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut. Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.




„Prin Drumul «Vămii» vrem să redăm Axei Iași-Botoșani atributul de strategic, care s-a pierdut în momentul în care s-a decis transformarea actualului Drum Strategic, aflat în execuție, într-un brăduț de Crăciun. Vom moderniza alți 50 de kilometri din infrastructura rutieră a județului și vom crea o alternativă pentru relația Vama Rădăuți Prut – sudul județului și mai departe spre Iași”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

POAT-ul a fost deblocat la nivel național în urma demersurilor făcute de către, Consiliul Județean Botoșani, ADR Nord-Est fiind primul din țară care a semnat acordul de finanțare pe POAT. Tot în urma demersurilor inițiate de Consiliul Județean Botoșani, s-a aprobat extinderea perioadei de implementare a POAT la nivelul întregii țări până la finele anului viitor, pentru ca fondurile europene din această axă să poată fi folosite și să nu fie dezangajate de Comisia Europeană.