Administrație Știri locale

FOTO CJ Botoșani a cumpără cu 3 milioane lei din fonduri europene echipamente moderne pentru Ambulatoriu de Pediatrie 




Procesul de modernizare a sistemului sanitar botoșănean continuă!

La Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani au ajuns mai multe loturi de aparatură și echipamente de laborator, achiziționate prin intermediul unui proiect european accesat de Consiliul Județean Botoșani. 

„Manifestăm o grijă deosebită pentru sănătatea botoșănenilor și facem toate eforturile pentru ca să aducem spitalele din județ la standarde moderne. Așa cum am făcut și în cazul Ambulatoriului de la Secția Obstetrică-Ginecologie, unde s-au achiziționat echipamente medicale de ultimă generație, așa facem și la Pediatrie. Vorbim de un proiect european de aproximativ trei milioane de lei, din care contribuția Consiliului Județean este de 2%”, a declarat Doina Federovici.  



 


La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Doina Caba, a subliniat că investițiile din ultimul an de la instituția pe care o conduce vizează modernizarea acesteia și oferirea unor servicii medicale la același standard în toate secțiile Spitalului. „Am identificat nevoile fiecărei secții și încercăm să găsim soluțiile optime pentru a le acoperi. În acest moment, putem spune că avem laboratoarele dotate la cele mai înalte standarde și aparatura este compatibilă în toate secțiile, astfel încât să se elimine orice eroare posibilă în interpretarea rezultatelor. Vom continua procesul de modernizare, pentru că vrem să ținem pasul cu noile tehnologii, astfel încât și botoșănenii să aibă parte de cele mai bune servici medicale”, a declarat Doina Caba.

Aparatura achiziționată până în prezent se ridică la un milion de lei și constă în analizoare de biochimie, hematologie, imunologie, coagulare, hotă microbiologică nivel 2, centrifugă, microscoape digitale și optice, etuve și frigidere pentru probe de înaltă performanță. De asemenea, în curs de achiziție sunt loturi de echipamente electrice și electronice, echipamente radiologice, echipamente de imagistică ecografică (ecograf și ecograf Doppler), echipamente medicale, instrumentar, mobilier, jocuri, activități și teste psihologice și psihometrice pentru copii, precum și echipamente pentru curățenie.

Comunicat de presă Consiliul Județean Botoșani

Sursa foto: Consiliul Județean Botoșani