Știri locale

„Noi ne punem inima la treabă. Tu ce faci?”. Plimbare pentru sănătate de 3,5 km  în oraș. Bonus: ghid turistic pentru comorile locale

 

Comunicat de presă- Cătălin Silegeanu

 

Clubul Rotary Botoșani împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă programul ,,Promenada Inimilor 2021”cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii

 

Clubul Rotary Botoșani, continuă și în 2021, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să păstreze un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

 

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

 

Traseul din Botoșani are o lungime de 3.5 km, începând din Parcul Mihai Eminescu (terasa Society), continuand pe Pietonalul Unirii –  Str. Teatrului – Centrul vechi, plecarea fiind sambata 25 septembrie 2021, la ora 11, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Botoșani.



Vom fi însoțiți de un ghid al CNIPT Botoșani și vom îmbogăți astfel plimbarea cu descrieri ale unor repere turistice din istoria orașului, celebrând prezența comunității evreiești în urbea botoșăneană.

 

„Îi invităm pe toți botoșănenii să participe la Promenada Inimilor 2021, ca un gest de confirmare pentru susținerea unui stil de viață sănătos”, este îndemnul Preşedintelui Club Rotary Botoșani, ing. Doru Barbacaru.

Programul iniţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.