Administrație Știri locale

VIDEO-FOTO Clădire simbol readusă la viață cu 1 milion de euro. Colegiul Grigore Ghica o va prelua




 

Primăria Dorohoi a reușit să salveze o clădire simbol a municipiului, fosta școală israelită care a fost și școală de fete, să o readucă la viață și să o folosească pentru viitorul urbei, adică în sistemul de învățământ.

Primarul Dorin Alexandrescu a reușit să includă modernizarea clădirii de 1800 metri pătrați în fostul program de guvernare a țării din perioada 2018-2020 iar lucrările sunt aproape de finalizare.

Proiectul „Reabilitare imobil pentru schimbare destinaţie în unitate de învăţământ preuniversitar” a adus în Dorohoi o investiție de 3,4 milioane lei, fără TVA, iar după finalizarea lucrărilor, termenul fiind august 2021, va deveni corpul B al Colegiului Național ”Grirore Ghica”.

Lucrările sunt aproape de finalizare, fiind în execuție și cele de amenajare a unei parcări în fața imobilului.

”A fost un proiect foarte important pentru mine pentru că am vrut să readuc la viață această clădire extraordinară din toate punctele de vedere și să o punem în valoare pentru viitorul municipiului Dorohoi prin extinderea acolo a Colegiului Național ”Grigore Ghica”. Toată zona se schimbă prin modernizarea acestei clădiri parte din istoria Dorohoiului”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

 

Proiectul a prevăzut consolidarea funcației, înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea termică, reabilitarea șarpantei, instalații termice, electrice, gaze naturale, plus amenajare teren de sport.

Lucrările au fost executate în timpul prevăzut în contract și fără costuri suplimentare.