Știri locale

Zilele Asistenței Sociale-2021: ”EU SUNT PENTRU CĂ NOI SUNTEM!”

Comunicat de presă: În luna martie a fiecărui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România sărbătorește ”Zilele Asistenţei Sociale” oferă oportunitatea asistenţiilor sociali de a celebra profesia lor şi de a reafirma munca pe care o desfăşoară zi de zi în comunitate.           

Tema anului 2021 se desfășoară sub egida „EU SUNT PENTRU CĂ NOI SUNTEM! – Consolidarea solidarității sociale și a conectării globale ” şi este stabilită la nivel mondial de către Federația Internațională a Asistenților Sociali .

Aceasta este prima temă a Agendei Globale 2020-2030 pentru asistență socială și dezvoltare socială – iar în luna martie, asistenții sociali din întreaga lume se unesc pentru a promova un mesaj comun.

Evenimentele organizate urmăresc să celebreze realizările asistenților sociali și să promoveze rolul asistentului social în rândul comunității în vederea transmiterii unui mesaj comun la nivel internațional cu privire la conștientizarea contribuțiilor din domeniul social și nevoia acțiunilor ulterioare.

 

  Structura teritorială Botoşani a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România organizează cu ocazia celei de a XIII – a ediţii a Zilelor Asistenţei Sociale un atelier de lucru, care va avea loc vineri 26.03.2021, începând cu ora 11.30 la

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” (http://www.eminescuipotesti.ro/primapagina.htm) și in partea a 2-a la Lacul cu nuferi din comuna Mihai Eminescu. Vom aborda tema acestui an în conexiune cu opera marelui nostru poet – născut la Botoșani, Mihai Eminescu. În deschiderea reuniunii de lucru a asistenților sociali, va concerta d-ra Raluca Ursu – câștigătoare a mai multor competiții artistice.

 

Persoana de contact: Asistent social principal Daniel HLIBAN (E-mail: cnasr_bt@yahoo.com, tel 0744503861).

 

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România este  autoritatea profesională în domeniu care reprezintă, apără și promovează drepturile și interesele membrilor la nivel local, naţional și internaţional, apără onoarea, libertatea şi independenţa profesională a asistentului social în exercitarea profesiei, asigură respectarea de către asistenţii sociali a obligaţiilor care le revin faţă de beneficiari, instituţii şi societate, în concordanţă cu normele deontologice ale profesiei.

(www.cnasr.ro)

 

Structura Teritorială Botoşani a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România

PREŞEDINTE , Daniel HLIBAN