Administrație Știri locale

Garda de Mediu a amendat cu 20.000 lei unu dezvoltator imobiliar. Nu spăla autocamioanele, nu a dovedit unde depozitează molozul și pământul excavat
 

Dezvoltatorul imobiliar care construiește un bloc pe Bulevardul Mihai Eminescu a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani.

Potrivit unui comunicat de presă, acțiuni de inspecție și control pentru îmbunătățirea calității aerului și controlul poluării industriale în cadrul obiectivului de investiție ”Construire bloc de locuințe D+P+2E+M cu spații comerciale la parter, reabilitare clădire monument cu integrare în funcțiunea parterului, desființare corp clădire” s-au urmărit următoarele aspecte: respectarea condițiilor din actele de reglementare; existența instalațiilor de spălare a autocamioanelor; modul de gestionare a deșeurilor rezultate din activitatea de construcții și demolări; existența mijloacelor de protecție împotriva degajărilor de pulberi sedimentabile.

 

”Operatorul economic nu a făcut dovada valorificării și/sau eliminării deșeurilor generate din implementarea proiectului de investiție, nu a făcut dovada existentei unui spațiu pentru depozitarea pământului în exces rezultat de pe amplasament. Pe amplasament nu există o instalație de spălare a roților mijloacelor de transport. Pentru neconformitățile constate s-au trasat măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora. S-a aplicat sancțiune, conform prevederilor legale, în valoare de 20.000 lei”, se precizează în comunicarea oficială a Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu.

ABC-CON International