Administrație Știri locale

15 km de străzi asfaltate și încă două microbuze electrice. Un nou proiect de 5,9 milioane euro la Flămânzi




Cu un proiect de 5 milioane euro în derulare și cu licitație pentru achiziția a 3 microbuze electrice, Primăria orașului Flămânzi a pregătit un nou proiect pentru modernizarea de drumuri și achiziția a încă două microbuze electrice pentru extinderea traseului pe care vor circula acestea. 

Orașul Flămânzi va fi singurul din județul Botoșani și singura localitate din Moldova care va avea transport public electric din fonduri europene fără a fi municipiu reședință de județ.

Primarul Dan Oloeriu a declarat că proiectul de mobilitate urbană este unul matur și că poate fi depus în orice moment pentru atragerea unei finanțări europene. 

”Proiectul de mobilitate urbană este un proiect matur și poate fi depus pe orice linie de finanțare europeană. Fie că vorbim de programul de reziliență, fie că vorbim de exercițiul financiar european nou, acest proiect se încadrează perfect la oricare sursă de finanțare”, a declarat primarul Dan Oloeriu

Noul proiect are o valoare de 5,9 milioane euro și prevede asfaltarea a 15 km de străzi, construirea unui nou minidepou și achiziția a două noi microbuze electrice 100% pentru a fi completate cele 3 microbuze electrice 100% care sunt acum în achiziție publică la Flămânzi.