Administrație Politică Știri locale

Roxana Florentina Țurcanu: „ALDE exclude intrarea în insolvență a S.C. Nova Apaserv”
Comunicat de presă- Filiala ALDE Botoșani

Noi ca și partid, prin consilierii județeni și vicepreședinele  ALDE din cadrul Consiliului Județean Botoșani, excludem varianta intrării în insolvență a operatorului de apă și canal, respectiv S.C. Nova Apaserv  Botoșani. 

Mai mult decât atât ,dorim să-l asigurăm pe noul manager general al societății de apă, de toată susținerea politică  a partidului ALDE, din plenul Consiliului Județean, pentru redresarea activității S.C. Nova Apaserv Botoșani.

„Oferim acest sprijin societății de apă, atât pentru botoșănenii care nu trebuie să fie afectați de managementul defectuos al fostei conduceri, care a dus unitatea comercială într-un mare impas financiar, cât și pentru cei peste 500 de angajați care nu sunt direct răspunzători de această situație dificilă prin care trece S.C. Nova Apaserv. Mai ales că și-au primit salariile cu mare întârziere, întrucât până acum două zile, conturile operatorului de apă au fost blocate”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.În același timp, partidul ALDE le transmite angajaților și conducerii  societății de apă și canalizare, că lucrurile nu mai pot funcționa în viitor ca până acum. Este nevoie de o reformă atât în ceea ce privește partea comercială, de facturare-încasare, cât și partea de exploatare. Avem nevoie de o eficientizare a personalului unității, de aerisirea numărului de angajați în birouri și de suplimentarea angajaților din  teren, a celor care intră în canale și intervin la remedierea avariilor atât pe partea de apă , cât și pe partea de canalizare.

De asemenea, suntem  realiști  că trebuie să crească veniturile societății, depistând în primul rând pe toți cei care efectiv consumă apă și nu o plătesc și  bineînțeles este nevoie și de scăderea anumitor cheltuieli care poate nu sunt atât de necesare.

Noi, echipa ALDE, le dorim succes tuturor celor din cadrul S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani și avem încredere că lucrurile se vor clarifica și societate va merge într-o direcție bună  cu noua conducere, care a mai demonstrat că poate contribui la creșterea economică a operatorului de apă și canal.

 

Biroul de presă,

ALDE Botoșani 


ABC-CON International