Administrație Politică Știri locale

Cătălin Silegeanu, dorințe pentru 2021: ”Să construim în loc să distrugem, în loc să cerem ceva,  să luptăm să facem acel ceva” 


Omul de afaceri Cătălin Silegeanu a transmis un comunicat de presă cu urările sale pentru botoșăneni în 2021, cu dorințele unui simplu botoșănean pentru orașul care îi este casă, cu îndemnul pentru politicienii locali în vederea reconstruirii urbei, a județului. 

Dorințele lui Silegeanu sunt și dorințele oricărui botoșănean și țin de investiții mai mici sau mai mari, despre proiectele de dezvoltare a municipiului și județului, despre proiectele inovatoare care pot recupera rapid decalajele de dezvoltare. 

Redăm integral comunicatul de presă transmis de Cătălin Silegeanu:  


”Botoșănenii au un nou primar, dar au aceleași probleme în administrație sau chiar mai rău!

Lipsa banilor este tot mai des invocată de noul edil – șef al municipiului Botoșani, care din câte observ  eu, și-a pus toată speranța în rectificările bugetare de sfârșit de an ale Guvernului. Și surprinzător sau nu, Primăria Botoșani nu a primit niciun ban la ultima rectificare din acest an și astfel s-a produs dezamăgirea profundă pe chipul primarului Cosmin Andrei, care se vede acum fără speranță, mai ales că presiunea pe bugetul local este din ce în ce mai mare.

Ceea ce pot să-i transmit actualului primar e că aceasta e adevărata provocare din mandatul său de edil-șef, cea pe care o simte el acum și pe care o simt zilnic foarte mulți dintre botoșăneni, respectiv organizarea chibzuită a banilor, din puținul pe care îl ai să acoperi foarte multe cheltuieli și să trăiești așa fără nicio salvare de nicăieri, fără nicio rectificare bugetară. Oare cum te simți să trăiești așa lună de lună? Îngrozitor, neputincios, furios, intrigat etc …știu și îmi imaginez că e greu, pentru toți cetățenii care se luptă practic cu supraviețuirea, mai ales că traiul de zi cu zi este foarte scump, medicamentele, cheltuielile și alimentele lunare depășesc cu mult pensia medie a unui botoșănean. Dar, nu avem ce face și trebuie să mergem înainte și să găsim soluții pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care ne confruntăm în viață.

Drept să vă spun, dragi botoșăneni, nu înțeleg această atitudine de laș, de primar care transmite cetățenilor care l-au ales, incapacitatea lui de conducător, de un primar care doar se plânge că nu are cu ce face treabă, în loc să-și pună în practică marile sale proiecte promise în campania electorală pentru alegerile locale.

Dar, din păcate pentru noi toți, el este alesul majorității populației municipiului Botoșani și va trebuie să-l avem în fruntea orașului pentru patru ani de zile. Sper să-și intre cu adevărat în rolul vieții sale, cel de primar și să facă și adminsitrație la Primăria Botoșani, nu doar circ politic. 

Domnule primar, Cosmin Andrei, vă rog să vă asumați funcția de edil-șef al municipiului Botoșani și să veniți în  fața opiniei publice și cu lucruri bune și în favoarea cetățenilor pentru că de aceea v-au ales să le reprezentați interesele, nu doar să plângeți că nu primiți bani de la Guvern.

Un bun conducător vine cu soluții, nu se dă bătut așa cum ne dați dumneavoastră impresia de când v-ați preluat mandatul de primar.

Ne dorim politicieni cu soluții, nu politicieni cu probleme. Greutăți întâmpinăm cu  toții, însă pentru a fi reprezentantul oamenilor inspiră-le încredere, putere și siguranța că împreună vom reuși, cu sau fără ajutorul altora . Mesajul primarului pentru botoșăneni trebuie să fie despre unitate, despre forța cu care putem învinge orice obstacol. Despre faptul că totul va fi bine pentru noi, pentru bunicii, părinții și copiii noștri, atât timp cât lăsăm orgoliile și colaborăm pentru binele comunității în care trăim cu toții. 

Stimați aleși locali, stimați politicieni, haideți să colaborăm, să construim în loc să distrugem, în loc să cerem ceva,  să luptăm să facem acel ceva, și astfel vom reuși. Știu asta, am încredere în voi toți, în calitatea voastră umană, nu contează că e PNL, PSD, Pro România, USR sau voi simpli oameni care ați votat, împreuna știu că suntem o forță! 

Dragi botoșăneni, îmi doresc ca în Noul An politicienii, primarul, viceprimarii președintele CJ, vicepreședinții CJ și parlamentarii să pună mai presus de orice interesul cetățeanului, dezvoltarea acestui județ, un trai mai bun și dacă nu mai bun, măcar decent. Le urez să aibă înțelepciunea necesară pentru îndeplinirea tuturor angajamentelor din fața botoșănenilor, pentru că eu voi fi alături de ei. La Mulți Ani, dragii mei și indiferent de păreri, voi fi lângă voi, pentru că așa mi-e caracterul, să nu renunț la a face bine pentru Botoșani deși nu am obținut calitatea de ales pentru a vă reprezenta interesele în mod oficial.”