Administrație Știri locale

FOTO Demersurile pentru înființarea unei Extensiuni a Universității „Cuza” la Botoșani continuă

sdr



 

sdr

Comunicat de presă: Înființarea unei Extensiuni la Botoșani, a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, este tot mai aproape de realizare. 

Ieri , la invitația primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, au avut loc noi discuții pentru realizarea acestui obiectiv atât de necesar atât orașului, cât mai ales viitorilor studenți botoșăneni. 

La discuții au participat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, conducerile Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) și Colegiului Național „A. T. Laurian”, care și-au manifestat susținerea în cadrul acestui proiect destinat viitorului educațional al tinerilor.



 


Continuăm demersurile pe care le-am început din luna august. Doamna director al Colegiului <Laurian> ne-a asigurat că unitatea de învățământ pe care o reprezintă are capacitatea de a găzdui cursurile ce vor avea loc în cadrul Extensiunii”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, adăugând că toate aceste aspecte vor fi transmise universității ieșene. 

Cel mai probabil, o delegație din județul vecin va întreprinde o vizită de lucru în cadrul unității de învățământ botoșănene, la invitația autorităților locale.  

Demersurile pentru înființarea acestei Extensiuni au început în vara acestui an, când am purtat discuții cu domnul primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, domnul ministru Marius Budăi și rectorul universității ieșene,  profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader. Ne interesează viitorul tinerilor noștri și facem tot ce ne stă în putință pentru ca ei să aibă un parcurs strălucit”, a precizat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici. 

În urma acestei proceduri, tinerii absolvenți de liceu din Botoșani vor putea urma cursuri universitare acasă, nemaifiind nevoiți să plece în alte județe pentru a obține o diplomă de licență.