Știri locale

Țurcanu, tăvălug: ”Alianță PSD-ALDE. Budăi și Dăscălescu, candidați pentru Primărie și CJ. Îl batem pe Flutur. La CJ luăm 60%”



 

Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, a făcut noi declarații care provoacă valuri în politica locală. 

Alianță cu PSD, câștigarea Consiliului Județean și scoaterea lui Cătălin Flutur din scaunul de primar al municipiului Botoșani sunt cele trei direcții anunțate de Florin Țurcanu pentru alegerile locale din septembrie. 

 

Acesta a făcut declarațiile în emisiunea Dosarul Zilei, de la Tele M. 



FLORIN ȚURCANU:

”Ca să fim siguri pe o victorie trebuie să mergem în alianță cu PSD, asta este decizia Bucureștiului, noi o respectăm cu strictețe și așteptăm să vedem cum vom proceda. 

99% e decisă. … Nu pot ei(cei din PSD, n.r.) să facă pentru că am spus că Bucureștiul decide, nu noi. Nu știu dacă ei au primit informația sau nu, dar s-a decis. … Potrivit statutului, listele pentru CJ și primăriile municipiilor reședință de județ sunt semnate de președinții partidelor la nivel național. Degeaba decidem noi, dacă ei nu semnează, să ne înțelegem pentru totdeauna. … 60% alegerile unde vom candida împreună, 60% la Consiliul Județean vă dau scris și îmi asum.  …. La CL vom câștiga, vom lua majoritatea cu 50 și ceva. 100% vom da și următorul primar. Vă garantez asta! …  Avem candidat la orice oră.  

… (Va fi Cosmin Andrei candidatul susținut pentru Primăria Botoșani al alianței PSD-ALDE?) Din ce am ”visat” eu zilele trecute, nu! … 

PNL-ul pierde prin neprezentare. Șoptică m-a forțat să merg în această alianță. 

 

(Care va fi candidatul susținut pentru CJ?) Nu este niciun candidat ce se discută până acum, din ce ”am visat eu”. Să avem răbdare, va fi un candidat foarte bun. Există o variantă. Aș susține o variantă cu Marius Budăi. Nu știu dacă Bucureștiul vrea! 

 

Bogdan Dăscălescu va fi candidatul la Primărie sau CJ, propus de ALDE, iar Marius Budăi de la PSD la Primărie sau CJ. Dar nu facem cu forța. Eu vă spun poziția mea, vicepreședinte ALDE. 

 

Flutur va lua voturi mai multe decât Șoptică și PNL în municipiu.  

Îl respect pe Cătălin Flutur, ca om pe stradă, dar în teren suntem competitori. 

 

Botoșani un oraș atât de mic în care lumea poate să înțeleagă realitatea lui. 

 

Ei se consideră prea puternici, prea buni, de asta nu țin audiențe, nu coboară între cetățeni. 

 

La municipiu e o misiune mai grea, la CJ mai ușoară”