Administrație Știri locale

Încă două benzi de circulație plus două intersecții semaforizate în Cătămărăști-Deal. Proiect propus ministrului Transporturilor



 

 

Autoritățile din comuna Mihai Eminescu au mers la București și au propus un proiect de investiții în zona Cătămărăști-Deal care ar transforma satul în prima localitate rurală din județul Botoșani traversată de un drum național cu două benzi pe sens și cu două intersecții semaforizate. 

Verginel Gireadă, consilier al primarului comunei Mihai Eminescu, fost primar și fost deputat, a avut o întâlnire cu ministrul Transportului căruia i-a propus proiectul de investiții. 

Comuna Mihai Eminescu este prima din Botoșani care propune Guvernului un astfel de proiect local pe un drum național. 

 

 



 

 

”Pentru a găsi o soluție care să ducă la fluidizarea traficului și evitarea accidentelor de pe Drumul National 29 B, drum care străbate localitatea Cătamăresti-Deal a comunei Mihai Eminescu, în cursul zilei de astăzi , împreună cu dl. Senator Costel Șoptică, am fost la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor unde am purtat o discuție cu dl. Ministru, Lucian Bode, în vederea Modernizării acestui sector de drum.

În acest sens am propus:

✔extinderea părții carosabile prin crearea a încă două benzi de circulație;

✔ instalarea de semafoare în intersecțiile Drumului National cu străzile „Lalelelor” și „ Narciselor”;

✔marcarea și semnalizarea trecerilor de pietoni;

✔constuirea unui sens giratoriu în intersecția Drumului National cu Drumul Comunal care duce catre satul Ipotești al comunei Mihai Eminescu.

Prin executarea lucrărilor sus-menționate, s-ar evita în mod considerabil crearea ambuteiajelor, ar creste siguranta participantilor în trafic, atat al șoferilor cât și al pietonilor, micșorându-se posibilitatea producerii accidentelor.

✔Pe aceasta cale, țin să-i mulțumesc domnului Ministru, Lucian Bode, pentru deschiderea si receptivitatea de care a dat dovadă față de această problemă care este atât de interes local cât și de interes județean.”, a postat Verginel Gireadă pe pagina sa de Facebook.

Localitatea Cătămărăști-Deal, care este lipită de municipiul Botoșani, este una dintre cele cu o explozie a numărului persoanelor ca urmare a migrării populației de la bloc la casă din ultimii ani, iar asta a dus și la creșterea bruscă a numărului autovehiculelor care tranzitează zona.