Știri locale

Cum sa beneficiezi de tehnologie și automatizări în casa din vis?

Picture 1265
Picture 1265

Viața la vilă a început să fie un vis împlinit pentru unii oameni care au decis să lase în spate locuințele la bloc și să se bucure de case pe pământ, dar aici administrarea imobilului este “pe proprie răspundere”.

Viața la vilă a început să fie un vis împlinit pentru unii oameni care au decis să lase în spate locuințele la bloc și să se bucure de case pe pământ, dar aici administrarea imobilului este “pe proprie răspundere”.

Mulți au fost forțați de buget și s-au mutat în casele visate înainte de finalizare.  Chiar dacă acestea erau aproape gata, nu aveau niciun fel de modernizare. Astfel, şi-au dat seama că fără  tehnologia de ultimă oră visul nu este împlinit, iar confortul are de așteptat.

Proiectele acestea au devenit o dorință și realitate pentru tot mai mulți români, oameni hotărâți să trăiască mult mai bine în spații individuale și nu la bloc. Liniștea, lipsa vecinului cu bormașină, ciripitul păsărelelor, grădinăritul, primirea călduroasă a familiei și frumusețea peisajului sunt doar câteva dintre lucrurile simple, la care visăm pentru viața de zi cu zi la noi acasă.

Iată cateva propuneri de care ai putea să ții cont dacă vrei să lași tehnologia să intre și în casa ta!

Gardul, dar și poarta sau ușa de garaj, sunt lucruri ce trebuie bine gândite și alese atent, acestea reprezintă locuința noastră și sunt o investiție pe termen foarte lung. Nu vrem să avem de lucru peste puțin timp pentru că a ruginit sau putrezit poarta.

Ușile de acces exterioare trebuie și ele să fie rezistente la condițiile de mediu exterioare, ploaie, soare și îngheț. Iar dacă vei lua în considerare deschiderea automată pentru porțile de acces, atunci trebuie să optezi pentru automatizarea porților batante sau culisante în așa fel încât să poți permite  accesul în interior sau exterior din telecomandă sau telefon, chiar și pentru poarta pietonală;

S-a dus timpul în care vecinul te striga peste gard  și făcea parte din viața de zi cu zi a bunicilor tăi. Interfonul este parte din realizarea proiectului instalației electrice și trebuie neapărat să devină realitate, așa că angajează o echipă de proiectare pricepută și demarează instalarea. Nu uita că ai nevoie și de o yală electromagnetică pentru a deschide poarta pietonală pentru a permite accesul celor dragi!

Ai Internet! Nimeni nu mai poate să-și închipuie viața fără acest serviciu de comunicare, care reușește cu succes să ofere o mulțime de comodități. O idee bună ar fi să optezi pentru module de comandă prin internet.

De regulă, acestea funcționează cu rețeaua Wi-Fi de acasă și o aplicație instalată pe telefonul mobil cu opțiuni multiple inclusiv comanda pentru automatizari porti  . Dacă nu este posibil, atunci ai putea să utilizezi un modul Bluetooth sau rețeaua de telefonie mobilă la care ești abonat și un modul GSM echipat cu o cartelă telefonică;

Toate aceste minuni ale lumii moderne sunt alimentate la sistemul electric al casei. De regulă, toate acestea folosesc tensiunea normală de 220 Vca, iar pentru situațiile de avarie ale sistemului de electricitate se folosesc sisteme de rezervă (backup) de tip generator electric sau surse UPS.

Dacă investiția într-un generator depășește bugetul, atunci avem opțiunea unei unități UPS pentru centrala termică, iar pentru sistemul de porți automate, cu motoare în curent continuu, baterie internă de backup ce asigură până la 10 cicluri de deschidere/închidere. Dacă ți se pare o idee comună, asa este, încearcă proiectele cu energie solară pentru încălzire și electricitate.

În concluzie, casa de vis poate deveni un refugiu autonom perfect pentru relaxare şi odihnă dacă nu eziti să o modernizezi și să aduci tehnologia de ultimă ora aici. Frumusețea peisajului, aerul curat și celelalte beneficii ale vieții de la vilă pot fi completate astfel pentru a obține spațiul perfect de locuit.