Administrație Știri locale

Secretarul de stat Gheorghe Sorescu: ”Clica PSD-istă din sistemul sanitar botoșăneană țipă ca din gură de șarpe… e încolțită”

Declarație de presă secretar de stat Gheorghe Sorescu, prim-vicepreședinte PNL Botoșani: 

Clica PSD-istă din sistemul sanitar botoșănean țipă ca în gură de șarpe, văzând că e încolțită și că incompetența criminală a acesteia începe să fie dovedită cu fapte și documente. 

Apărătorul principal al acestei clici este deputatul Costel Lupașcu, nimeni altul decât cel care a controlat și încă mai controlează, la nivel local, întreg sistemul sanitar.

În județul Botoșani, criza epidemică a fost gestionată cât se poate de profesionist de către prefect și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

  

 

Marile probleme au apărut însă la Spitalul Județean și Direcția de Sănătate Publică, adică la instituții conduse de persoane numite și susținute în funcții de PSD, pe criterii care s-au dovedit acum că nu aveau nici o legătură cu profesionalismul. Iar incompetența acestor politruci PSD-iști, care a generat sute de îmbolnăviri cu COVID-19 în județ, e cea mai bună scuză, pentru că nu vreau să-mi închipui că au primit ordin de la partid să saboteze intenționat efortul de combatere a epidemiei.

E absolut ridicol că un personaj care a stat până acum ascuns în dormitor, îl critică pe prefect, care a muncit zi și noapte, inclusiv sâmbăta și duminica, în interesul cetățenilor județului. Prefectul e acuzat, în mod ipocrit, de incompetență. Însă singura sa “incompetență” este poate aceea că nu a reușit să-i schimbe imediat din funcții pe acești politruci PSD-iști, care au gestionat dezastruos activitatea DSP și a Spitalului de Urgență și care mai mult au încurcat decât au ajutat în lupta cu răspândirea COVID-19.

Probabil că domnul Costel Lupașcu e deranjat că prefectul Dan Nechifor, a dat publicității cifrele reale privind îmbolnăvirile în rândul angajaților Spitalului Județean, zădărnicind astfel efortul de a ascunde adevărul, făcut de încrengătura PSD-istă din sistem.

Cred că astăzi e foarte trist acest domn, pentru că tocmai a testat, pe propria piele, străvechiul proverb românesc – “unde dai și unde crapă”. A vrut ca ministrul sănătății, Nelu Tătaru, să vină la Botoșani cu un document de demitere. Iată că documentul a venit. Adevărat, nu chiar cum și-a dorit PSD, pentru că persoana demisa e managerul incompetent al Spitalului Județean, nu prefectul. 

 

Secretar de stat

Gheorghe SORESCU