Administrație Știri locale

Botoșani, linie telefonică pentru situațiile de Coronavirus: 0231.508.155

Comunicat de presă:

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul județului Botoșani:

  • în carantină instituționalizată sunt 69 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus)
  • alte 807 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ultimele 24 de ore, toate structurile de ordine și siguranță publică au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea criminalității.

 

  

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, 261 de efective (echipe mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali ) au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care s-au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 în valoare de 16.200 lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și o sancțiune în valoare de 10.000 lei pentru nerespecatrea măsurii de suspendare a activității a unui local public. Totodată, Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani a executat misiuni de pază/ordine publică în zona celor trei locații de carantină (9 jandarmi) și au venit în sprijinul polițiștilor pentru însoțirea unui convoi care a tranzitat județul (2 jandarmi). Alți 78 de jandarmi s-au aflat la misiuni de ordine publică, iar 30 la paza și protecția obiectivelor din competență, la care accesul publicului este restricționat.

 

� Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

�Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani

 

 

 

 

loading…

 


ABC-CON International