Știri locale

Nu panică, ci responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi și profesionalism din partea instituțiilor abilitate

Senatorul Lucian Trufin face un apel public către botoșăneni pentru a-i conștientiza asupra gravității situației în care se află sănătatea publică acum, ca urmare a răspândirii  virusul Covid – 19.

Măsurile anunțate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență trebuie implementate de urgență de către instituțiile abilitate, însă totodată, fiecare dintre noi avem datoria de a respecta regulile ce se impun.

  “Ca orice român realizez faptul că ne aflăm într-o situație fără precedent în istoria actuală, în ceea ce privește amenințarea la care este expusă sănătatea publică, ca urmare a răspândirii Coronavirusului. Acum, mai mult ca oricând, se impune să vorbim despre rolul esențial pe care îl joacă instituțiile statului abilitate, care pot printr-o colaborare eficientă să atragă atenția cetățenilor și au capacitatea de a preveni extinderea epidemiei, prin măsurile stabilite.  Nu trebuie să ignorăm faptul că aceeași responsabilitate o avem fiecare noi, deopotrivă. Respectarea regulilor de igienă, dezinfectarea frecventă a suprafețelor cu care intrăm în contact și evitarea spațiilor aglomerate, nu sunt doar recomandări, ci lucruri de care TREBUIE să ținem cont”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

 

 

loading…

 

 

 

 

 

Politica și partizanatul politic nu mai au ce căuta în această situație cu adevărat îngrijorătoare, dar instituțiile abilitate ale statului nu au voie să greșească în aceste momente.

“Fac un apel public către Instituția Prefectului, Consiliul Județean Botoșani, Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții publice cu responsabilități în prevenirea și combaterea acestei epidemii să comunice frecvent și corect, astfel încât  populația județului să fie informată, pentru a nu intra în panică. Prezența în spațiul public a responsabililor acestor instituții, diseminarea în presa locală a celor mai importante informații legate de măsurile pe care trebuie să le ia fiecare botoșănean și a măsurilor de prevenție, este imperios necesară acum. De asemenea trebuie identificate soluții alternative pentru toate sectoarele de activitate în care se pot aplica aceste măsuri, pentru continuarea desfășurării activităților. Botoșănenii trebuie să fie informați tocmai pentru a preîntâmpina o eventuală panică generală.” a mai adăugat senatorul botoșănean.

 


 

 


ABC-CON International